Nem tudom mi lehet a bajom!

Üdvözlöm! Olyan problémám van, hogy kb. 2 hónapja mentem ismerősökkel bevásárlóközpontba, és fura rosszullét jött rám! Mintha az arcom meg szinte az egész testem, legjobban gyomrom fele lezsibbadt volna és nagyon gyengének éreztem magam, minttha nem mernék tovább menni mert összeesek, erre ilyen pánikrohamos tünetek jöttek elő (magas pulzus, magas vérnyomás) . Kihívtuk a mentőt, csináltak EKG-t, de minden rendben volt, adtak vérnyomáscsökkentőt utána nagyjából jó volt! Rá 2 napra ugyan ez történt, de akkor bevittek a Honvéd korházba, ott is csináltak EKG-t és vettek vért is, de minden rendben volt! Háziorvos elküldött pszichiáterhez ő felírt nekem gyenge nyugtatot és kedélynövelőt, de én megmondom az őszintét, hogy nem nagyon akarom szedni, mert vidám vagyok és nem ilyen jellegű érzésem szerint a bajom! Utána nagyjából jó voltam, de tegnap megint megtörtént! De már olyan érzésem is van, mintha gomboc lenne a torkomban, meg nehezebben kapnék levegőt néha! Duzzadtnak is érzem! Még olyan problémám is van, hogy egszer székrekedésem van, egyszer hasmenés féle, de naponta többször is megyek nagy wc-zni! A vizeléssel is van problémám! Mert olyan a vizelésem, hogy az inger sokszor megvan de amikor meindulna hirtelen megáll és semmi nem jön, és amikor jön az inger és vizelet is jön akkor a húgyholyagomnál erős fájdalmat érzek! Hasigörcsöm is szokott lenni minden nap sokszor de nem olyan erős! Vesénél is szoktak görcsök lenni! Mi lehet a gond? Pajzsmirigy? Vagy amitől félek, hogy veseelégtelensélg? Előre is köszönöm a választ!

Dr. Árki Ildikó válasza sok féle panasz témában

Tisztelt Kérdező!

Sokféle panaszt említ. Rosszullétei, gombóc érzés a torokban pánik zavarra utalnak, napi többszöri széklet is belefér egy szorongásos kórképbe, amennyiben nem mutatható ki a háttérben szervi eltérés.

Javaslom, hogy háziorvosának is számoljon be a panaszairól, mert ő tudja további vizsgálatokra (pl pajzsmiriggyel kapcsolatos vizsgálat) szakvizsgálatokra (pl.gasztroenterológia) küldeni.

Vizelet panaszai miatt urológiai vizsgálat javasolt.

Amennyiben nincs szervi oka panaszainak, úgy mégis kellene foglalkozni a háttérben meghúzódó lelki folyamatokkal, pszichológus, pszichoterapeuta segítségével.

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. december 16., 14:15 ;Megválaszolva: 2012. december 18., 23:38
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Paroxat és Rivotril tbl. szedése
Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság