Vírus utáni zsibbadás, rángás mindenütt, általános rossz közérzet.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Panaszaim per pillanat Egy hete: kezek, lábak, arc zsibbadása egy hete a nap 24 órájában. Kis nyomás esetén fokozott zsibbadás. Izomrángások a test különböző pontjain, olykor egy-egy éles fájdalom a végtagokban. Zsibbadó, égő érzet a fej bal oldalán és hátulján. Bal váll, bal lapocka, bal kulcscsont mechanikus fájdalma. Légszomj. Esténként jellemzően fokozódó tünetek, nap közben ingadozó mértékűek. Testhőmérséklet 36, 5-37, 5 között változik egész nap, de általában 36, 8-37, 2 között. Szemek mozgatásakor "fáradtság érzet" a bal szemben Közvetlen előzmény Két hete italozást követően gyors lefolyású (három nap) vírusfertőzés. Negyednapon mutató és hüvelykujjak rángatózása mindkét kézen. Jobb kéz zsibbadása és légszomj ekkor már jelen volt. Ujjak rángatózása megszűnt néhány nap után, zsibbadás terjedni kezdett. Korábban Három hete számítógépes munka közben zsibbadni kezdett a jobb kéz, majd az egész jobb kar. Perceken belül nehézlégzés jelentkezett. Ezek azóta folyamatosan fennállnak. Másfél hónappal ezelőtt italozást követően a mutató és hüvelykujjak rángatózása, arcizmok rángatózása jelentkezett kb. egy hétig. Fél évvel ezelőtt egy átdolgozott éjszaka utáni estén a fej bal oldalának és hátuljának égő, zsibbadó érzése jelentkezett kb. egy hétig. Magamról 24 éves egyetemista vagyok. Nem dohányzom, félévente kb. egyszer italozom. Sokat ülök a számítógép előtt. Elmúlt négy év rendkívül stresszes volt, nem aludtam eleget, nem pihentem, kifejezetten túlhajszoltam magam (egyetem nappali tagozaton, munka, Édesanyám hosszantartó betegsége, majd halála augusztusban) , sokszor egész éjjel dolgoztam és úgy mentem dolgozni vagy egyetemre. Kérdés Attól félek, hogy valamilyen súlyos neurológiai állapotban szenvedek (kifejezetten SM-re gondolok) . Mit gondol, lehetséges, hogy a tüneteim több, enyhébb állapot (akár reumatológiai) egyvelege egy jó adag pszichés problémával vagy ezek már feltétlenül komoly dologra utalnak? Válaszát előre is nagyon köszönöm

Dr. Kalóczkai Andrea válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Javasalom, hogy félelmei miatt vizsgáltassa meg magát neurológus szakorvossal. Azonban a leirtak alapján azt gondolom, hogy pánik betegségről, és generalizált szorongásról van szó. E miatt jó lenne, ha pszichiáter vagy pszichoterapeuta orvost is felkeresne. Addig is próbálkozhat gyógynövény készitménnyel, pl Remotiv.

Kérdés: 2012. december 06., 11:59 ;Megválaszolva: 2012. december 11., 14:17
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Agydaganat genetika alapján
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem eléggé összetett, számomra legalábbis. Nagyonnagyon kétségbe vagyok esve, sírásból áll az utóbbi 3 napom...
Arc-zsibbadás és felkar zsibbadás
Jó napot kívánok. Brigitta vagyok egy 30 éves egyedülálló anyuka, iker 2 éves kislányok édesanyja. (születésük óta egyedülálló anya vagyok)...
Pszichés probléma?
Jó estét doktor úr/nő! Most juliusban utaztam hazafele buszon, amikor rosszul lettem, zsibbadtak a lábaim és kezeim, tompák voltak az érzékeim...
Lehet agydaganat vagy súlyos...
Elosszor szurast ereztem mellkasomba es szedultem, a szedules mar 1, 2 honapja tunt fel de nem volt ennyire sulyos. Orvos szerint panikbetegseg volt. De...
Mi ez?
Estenkent jon ram mindig ez a fura erzes. Nem mondhatnam, hogy konkretan faj a fejem, de olyan zsibbadas szerut erzek a fejemben, mintha a fulemnel belso...