Ez lehet cukorbetegség?

Tisztelt Doktornő/úr! Körülbelül másfél hónapja a cukorbetegségre jellemző tüneteim vannak, melyek: szájszárazság, gyakori és sok vizeletürítés, viszketés a lábszáron. Ezek a tünetek az előbb említett időszakon belül hol gyengülnek, hol erősödnek. Háziorvosomnál voltam két egymás utáni napon vércukor mérésen, melynek eredményei: 1. nap 5, 4, második nap 5, 5 volt az éhomi mérték. A háziorvosom szerint ez a kánikula számlájára írható, nem szükséges további vizsgálat. Egyébiránt 3 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget és generalizált szorongást, mely nem lett kezelve, leginkább csak a szőnyeg alá söpörve. Okozhatja ez is a fent említett problémákat, vagy Ön szerint érdemes lenne további vizsgálatokat kérnem? Megjegyezném, hogy kb. 10Kg súlyfelesleg van rajtam, az elmúlt 2 hétben fogytam 6Kg-ot, mivel fogyókúrázom. Köszönöm előre a válaszát! Üdvözlettel: Tibor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza szorongás témában

Kedves Tibor!

Ezek az éhomi értékek rendben vannak. A szorongás színes tünetcsoportot okozhat, a kánikula is magyarázhatja panaszai egy részét. Mindenesetre a szorongást kezelni kell, nem szabad a szőnyeg alá söpörni, ez is egy betegség, nem lehet "kinőni" belőle. Mielőbb keresse fel a pszichiátriát, mert az életminőségét ez a fajta betegség nagymértékben rontja.

Kérdés: 2012. július 07., 16:19; Megválaszolva: 2012. július 07., 17:25
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét