Pánikbetegség41

Tisztelt Doktor nő! Pánikbetegséget állapítottak meg nálam. Gyógyszereim: Kb. 2 és fél hónapja szedem, Sertalin 50 mg este, Frontin 0, 25 mg reggel, délben kb. hónapig még este is, Helex SR 0, 5 mg este fél és reggel 1. Az esti Frontint elhagytuk, mert reggel nem bírtam felkelni, a vérnyomásomat (ami eleve alacsony) levitte 87/60. 2 hete már reggel óracsörgés előtt felkelek. Most a Helex SR helyett Convulex 300 mg tablettát kaptam reggel és este 1. Azt mondta a doktornő nem fog álmosítani, csak a felpörgésemet fogja lenyugtatni. A gyógyszerről azt olvastam, hogy epilepsziásoknak szokták adni. Már az első nap délután aludtam, alig bírtam felkelni.Szeretnék egyre kevesebb gyógyszert szedni, meggyógyulni. Mi a véleménye a doktor nőnek a gyógyszerről?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

A Convulex valóban jól használható epilepszia kezelésében, de hangulatstabilizálóként is szokták adni. A pánikbetegség kezelésében mindazonáltal nem szokványos gyógyszer, így feltételezem, hogy esetleg Önnek hangulati problémái is vannak.

Ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor számoljon be tapasztalatairól a kezelőorvosának, és váltsanak gyógyszert. A gyógyszer mentessé válást azzal tudja gyorsítani, ha megtanul relaxálni és egy pszichológus segítségével szembe néz a problémáival és a betegségével.

Kérdés: 2012. május 26., 17:01; Megválaszolva: 2012. május 30., 22:57
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?