Szívbetegség?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Április elején rosszul lettem, nagyon-nagyon erős szívdobogás, ájulásérzés, halálfélelem. Az ügyeleten készítettek egy EKG-t, de rendben volt, kaptam egy nyugtató, csak pánik, mondták. Vérnyomásom 120/80 volt, pulzus 120. (egyébként 110/70 szokott lenni) Háziorvosom elküldött vérvételre, teljesen tökéletes, egyetlen csillag sem volt. Kardiológiára is elküldött, de csak augusztus elejére kaptam időpontot. sajnos azóta nem bírok megnyugodni, időről-időre előjönnek a félelmek, a szívdobogás, a pánik. Nem tudom, hogy bírom ki, orvosom csak nevet rajtam, hogy semmi bajom. kb 4 napja a bal kezemben fura zsibbadás szerű érzés jelentkezett, először a csuklóm környékén, de időnként az egész kezem. A vállam és a lapockám környékén kezdődik. Ülő munkát végzek, számítógép előtt egész nap, gondoltam arra, hogy lehet, hogy a gépeléstől lehet... De nagyon tartok tőle, hogy valamilyen szívprobléma áll a háttérben. 29 éves vagyok, nem dohányzom, nem vagyok elhízott. Ön szerint augusztusig még "kibírja" a vizsgálat, mennyire kell aggódnom? Utalhatnak a tüneteim szívproblémára? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

Panaszai valóban szorongásos eredetre utalnak, és ha az EKG-ja eltérést nem mutat, akkor a kardiológiai kivizsgálás is ráér augusztusig. Ne idegeskedjen, erősítse magában a tudatot, hogy egészséges és ha ismétlődik a rosszullét, akkor terelje el a figyelmét a problémáról. Tanuljon relaxálni, jógázzon, meditáljon. A rosszullétek alatt figyeljen a légzésére, próbáljon lassan, egyenletesen lélegezni, ne sóhajtozzon és ne kapkodja a levegőt.

Kérdés: 2012. május 21., 18:15; Megválaszolva: 2012. május 22., 02:11
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?