Lehet, hogy hipochonder vagyok?

Kedves Doktornő/Doktor úr! A következő kéréssel fordulnék Önhöz! Kb. egy évvel ezelőtt, jelentkezett nálam ez az egész (2011.áprilisában) . Szúrást, fájást kezdtem el érezni a szívem környékén. Egész hosszú ideig tartott, ebben az időben elég keveset aludtam, féltem egyszerűen elaludni, majd augusztusban elmúlt és egészen ez év februárjáig nem jelentkezett. Mostanában minden kis fájásra azonnal keresem az okot, és azt hiszem, hogy nekem is azom van.Nagyon félek, hogy történhet velem valami, de egyben idegesítő is. Egészségesen élek, napi szinten mérem a vérnyomásomat (110/70) , sportolok, orvosnál még nem voltam. A családomban nem volt szívbetegség. Egyébként ritkán vagyok beteg, utoljára 2010 telén voltam, akkor is csak megfázás. Nagyon félek, hogy bármi bajom lehet, egyszerűen félek a betegségektől. Lehetséges, hogy beképzelem magamnak? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

Saját maga megnyugtatására keresse fel a háziorvosát és csinltasson egy EKG és vérnyomásvizsgálatot, valamint egy teljes labort. Ezekből kiderül, hogy van-e szervi baja. Ha minden elelete negatív, akkor valószínűleg csak túlzott mértékben szorong, és a tünetei is ennek tudhatóak be. Foglalkozzon kevesebbet a tüneteivel, ha jelentkezik a mellkasi fájdalom, akkor terelje el a figyelmét valamivel és ne engedjen a félelmeinek. Ha tovább vizsgálgatja magát és minden kis jelre megijed, akkor nem kerülheti el a pánikbetegséget.

Kérdés: 2012. május 20., 21:44; Megválaszolva: 2012. május 22., 01:20
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?