Pánikbetegség lassan egy éve

Kedves webbeteg.hu válaszírója! Kb. egy éve megszűnt a munkahelyem, amit nagyon szerettem.Tudni kell rólam, hogy nagyon tudok ragaszkodni a dolgokhoz/emberekhez. Akkor kezdődött minden.Otthon ültem egész nap és egyszer csak azt vettem észre, hogy nem tudok kilépni a kapun, mert azonnal rosszul leszek.Beírtam a tüneteimet a keresőbe és a reflux betegséget dobta ki. Alaposan utána olvastam.Nekem is mindig nyomott a mellkasom, meg a nyelőcsövem.Elkezdem szedni egy híres savlekötőt, de nem segített.Talán egy picit, de lehet csak azért, mert bemeséltem magamnak.Rávettem magam, hogy elmegyek háziorvoshoz.Elmondtam a tüneteimet. Azt azért hozzátenném, hogy ott, a váróban is rosszul lettem.Elküldött vérvételre, ahol szintén előjött a rosszullét. Anyukám el kellett kísérjen 23éves létemre.. Megjött az eredmény, minden rendben volt velem.Ekkor, mintha elvágták volna az egészet..a reflux teljesen megszűnt. Aztán azon kaptam magam, hogy rosszul vagyok a buszon, a tömegben.Leginkább azért, mert mi lesz, ha wc-re kell mennem és nem tudok.Viccesen hangzik, de igazából megkeseríti ez az életemet.Rá kellett döbbennem, hogy ez pánikbetegség. Az agyammal tudom, hogy azért leszek rosszul, mert ráteszem magam, már előre félek, hogy rosszul leszek és azért történik minden.Vannak időszakok mikor jobb, vannak mikor újra és újra előjönnek ezek a rohamok. Mielőtt tudom, hogy kell valahova mennem, már bepánikolok és azon gondolkodom, hogy lesz-e WC ott, vagy sem..Így nem lehet élni.Jelenleg Németországban élek és dolgozom. A barátom inkább nappal dolgozik én meg este megyek egy étterembe mosogatni.Sokat vagyok egyedül és már ezért is vannak rohamaim, hogy mi lesz ha rosszul leszek és nem tudok senkinek se szólni?! Hogyan lehetne ezt kezelni? Kb. mennyi idő a gyógyulás és sikerülhet teljesen meggyógyulnom, tünetmentesen és élhetek úgy, mint előtte? Ha másképpen nem megy, legalább a kezelésre haza kell mennem.Pontot szeretnék már tenni ennek a dolognak a végére, mert tényleg nem lehet így élni.. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Ön jól érzi, a problémája szorongásos eredetű. Jó lenne, ha pszichológushoz tudna fordulni, mert szakember segítségével néhány hét-hónap alatt le tudja gyózni a félelmeit teljes egészsében. Ha ez nem lehetséges, ajánlom, hogy kezdjen valamilyen relaxációs módszert tanulni, ez lehet jóga, meditáció, autogén tréning. ha jól begyakorolta a technikát, akkor tudja alkalmazni azokban a pillanatokban is, amikor ismételten szorongani kezd. Ha képes oldani a saját szorongását, akkor szembe is fog tudni nézni a nehéz helyzetekkel. Erősítse magában, hogy ön nem beteg, és csak a szorongás miatt vannak a problémái.

Kérdés: 2012. április 26., 00:07; Megválaszolva: 2012. május 01., 22:55
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Mi lehet a gond ?
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító