Segítség!

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy kb egy éve kezdődtek a panaszaim egy ultrahang vizsgálat után (A mellékvesémen találtak egy 10mm-es valamit elküldtek Mr vizsgálatra) A vizsgálatot nem tudtam végígcsinálni, mert rosszúl lettem az Mr gépben és onnan kezdve jött a "pokol"Minden nap pánik rosszúlléteim voltak, nehezem tudtam kimozdúlni egyedűl, de azt sem bírtam, ha egyedűl voltam otthon (A vizsgálat eredménye mellékvese jóindulatú daganata) . A háziorvosomtól augusztusban kértem segítséget, elmeséltem a a panaszaimat és segítőkészen megszervezett nekem egy találkozót egy Pszichiáterrel.El is mentem a diagnózis Szorongásos és depressziós tünetek.Írt fel gyógyszert (rexetint) , de persze "jó " beteghez méltóan nem kezdtem el szedni, tovább küzdöttem a kis rosszúlléteimmel.Végígküzdöttem az Őszt, a telet és most jutottam el odáig, hogy már a munkahelyemen nem tudtam teljesíteni elkéstem reggelente és nem tudtam dolgozni.Újra elmentem tegnap a Pszichiáterhez aki megint felírta a rexetint meg a Frontin ma elkezdtem szedni a rexetint de félek a mellékhatásaitól, mert amiket olvastam nem túl jók.Közben elkezdtem járni Március elejétől Pszichológushoz aki elég sokat segített már idáig is. Az lenne a kérdésem, hogy most ugyan elkezdtem szedni a gyógyszert, de arról szót sem ejtett a doktor, hogy mégis kb meddig kell majd vagy Én nagyon bíztam benne, hogy meg lehet oldani a dolgokat gyógyszer nélkűl Pszichoterápiával vagy valami alternatív gyógymóddaal, elvégre nyáron mikor először felírta azért nem kezdtem el szedni, hogy nem szokjak hozzá és ne legyenek mellékhatások, meg ha el lehet hagyni elvonási tünetek! Nem tudom, hogy mit csináljak félelmemben bevettem a rexetint, de magától a gyógyszertől is félek, hogy milyen tüneteket okoz és hogy mikor szünteti meg az alapvető tüneteket, mert olvastam róla van akinek egy -két hét, de van akinek hónapok.Nincs olyan gyógyszer ami gyosabban fejti ki hatását.Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szorongás témában

Kedves Asszonyom!

Az ön esetében az elsőként választandó szerek az SSRI típusú hangulatjavítók. A Rexetin is ebbe a csoportba tartozik. Minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, melyek nem mindenkinél alakulnak ki, de ha mégis, akkor néhány nap alatt elmúlnak. A másik problémája a hozzászokás. A hangulatjavítóktól nem olyan nehéz megválni, a probléma a szorongásoldókkal szokott lenni.

Én azt gondolom, hogy ha már elkezdte szedni a gyógyszert, akkor folytassa, és nézze meg, hogy használ-e önnek? Ha nem, akkor még mindig abba lehet hagyni. Emellett járjon a pszichológushoz is, tőle megtanulhat egy csomó olyan technikát, amivel csökkentheti a szorongását, és ha ezeket jól begyakorlota már, akkor elhagyhatja a gyógyszert.

Kérdés: 2012. április 18., 10:35; Megválaszolva: 2012. április 18., 23:46
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?