• Menekülési kényszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        42 éves nő vagyok depressziós és pánik beteg. Dalsant /reggel egy negyed/szedek és ha nem tudok elaludni akkor esténként egy fél frontint. Munkanélküli vagyok.Próbálok elhelyezkedni, már többször is felvettek volna de sajnos annyira stresszes állapotban szoktam lenni első nap hogy nem tudom jól ellátni a feladatomat. Annyira szorongok hogy még a legegyszerűbb feladatot is alig tudom elvégezni. Nem igazán tudok gondolkodni a memoriám is rossz és a fejem is megfájdul. Menekülési kényszer jön rám és pár óra múlva felmondok. Ezt már számtalanszor megcsináltam az életben. Pedig dolgozni akarok, és ostorozom magam minden nap ez miatt. Nem tudok aludni bűntudatom van. De sajnos ebben az állapotban semmilyen munkát nem tudok elvégezni. A kérdésem az lenne hogyan lehetne ezt az állapotot kikerülni? Ha nyugtatót vennék be akkor meg kába lennék és az is lassítaná a gondolkodásomat. Mi a megoldás?

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A Dalsanból szedett negyed tabletta igen csekélynek tűnik, én nem várnék javulást vagy hatást ilyen kis adagtól. Szerintem sem kell nyugtatót szedni, elég, ha az alvását javitja alprazolam tartalmú szerrel. Ha a most szedett antidepresszáns nem elég hatékony a felemelt dózisban, akkor más hatásmechanizmusú antidepresszánst kell kipróbálni. Azt hiszem beszélnie kellene erről az Önt kezelő pszichiáterrel vagy másik kezelőorvost választani. A gyógyszeres kezelést jó lenne pszichoterápiás kezeléssel is kiegésziteni. Azt hiszem ez irányokban kellene mielőbb lépéseket tennie.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. április 08., 08:47; Megválaszolva: 2012. április 12., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: