• pánikbetegség +szívinfarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Anyukám jelenleg kórházban van.Decemberben volt infarktusa+ januárban katéterezése. Azóta volt már kórházban infarktus tüneteivel, de hál'Isten a szívével nincs gond.Pajzsmirigy alulműködése is van, de nincs gond vele. Most azt mondják kardiópánikja van.Szedett frontint is. Most erre a betegségre Xanaxot, és Seroxat-ot kapott 3 napja:Nagyon megrémít a Seroxat mellékhatása:Öngyilkossági gondolatok, ön-károsító gondolatok, depresszió, látomások, hangok, gyors szívverés stb stb.....Ne szedje szívprobléma esetén....okzhat szívproblémát, magas vérnyomást.....Függést okozhat! Ha metoprolol béta-blokkolot szed, nem ajánlott! A köv. gyógyszereket szedi.... Aspirin protect furon inspra kalyum kardrogrel metothyrin nebilet xeter.ezek között talán a nebilet a béta-blokkoló.Nagyon aggódom mivel nagyon félelmetes a seroxat mellékhatásai.Nincs más +oldás más gyógyszer? Kérem tanácsát...aggódom! Mi legyen.....féltem őt nagyon.......Kedden jön haza.....Kérném válaszát S.O.S Köszönöm!

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszerek mellékhatásai nem kell, hogy bekövetkezzenek. Minden elképzelhetőt leirnak a tájékoztatóban, hogy később a gyógyszert beszedő betegek ne perelhessék be a gyárat a tájékoztatás elmaradása miatt. Mivel ezt a gyógyszert depresszióra is adják, e miatt van ráirva, hogy depressziót vagy öngyilkosságot okozhat, hiszen aki nem gyógyult meg tőle, annál ezek a problémák fennmaradnak, és a gyógyszerkövető vizsgálatok ezt nem hatásvesztésnek, hanem mellékhatásnak értelmezik. A kardiológiai mellékhatás valós, de igen ritka, és gondolom, ha kardiológus javasolta, akkor tudja, hogy az anyukája sziv-állapota mellett ez szedhető-e van sem. Igy biztatnám a gyógyszer szedésére.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. március 31., 23:57; Megválaszolva: 2012. április 02., 15:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: