• Pánikbetegségre melyik a leghatékonyabb gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Weborvos! Szülés utáni depresszióra egy cipralex nevű gyógyszert szedtem kb 1 évig. A depresszióm meg is szűnt de a pánikbetegségem sajnos a mai napig visszatér. Megszeretném kérdezni, hogy melyik a leghatásosabb gyógyszer erre a betegségre. Most 2szer szedek 0.25-ös Frontint. Kb 2 hete. Mennyi idő kell, hogy ne térjenek vissza a rohamok. Meddig kell szednem a gyógyszert? Van ennél hatékonyabb szer is erre a betegségre? Nem igazán szeretnék ilyen gyógyszereken élni de úgy gondolom egy bizonyos szint után már nem elég az akarat. Ha nem muszáj antidepresszánst nem szednék mert nem szeretnék gyógyszerfüggő lenni. Arról nem beszélve, hogy a cipralextől 10 kg-ot híztam. Éppen csak annyit és addig szeretném gyógyszerezni magam ameddig muszáj. Erre szeretnék valami megoldást találni. Mert azt olvastam, hogy a frontin csak tüneti kezelésre jó. A pánikbetegséget nem gyógyítja meg? Igaz ez? Jó lenne ha a pánikbetegségem miatt nem lennék ismét depressziós. Esetleg szedjek 3szor 0.25 a frontinból? Köszönöm a választ előre is. Üdvözlettel Katalin

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A 2x0.25 mg Frontin nem sok, ha ezzel jól érzi magát, akkor nem feltétlenül kell abbahagyni a szedését. Ha méis szeretné egyszer letenni a gyógyszereket, akkor javaslom, hogy kezdjen el tanulni valamilyen stressz és szorongásoldó technikát (sutoén tréning, relaxáció, stb), aminek segítségével meg tudja nyugtatni magát a rohamok alatt. Ha ezt jól begyakorolta, akkor megpróbálhatja elhagyni a gyógyszert. A fent említett módszereket egy pszichológus vagy pszichoterapeuta segítségével tudja a leghatékonyabban megtanulni. A pánikbetegség kezelésében a hangulatjavítók közül sok félét lehet javasolni, a legfontosabb, hogy az Ön számára legkedvezőbb hatású és lekevesebb mellékhatással járó gyógyszert válasszák ki. A Cipralex jó szer, de vannak más hasonlóan jó hangulatjavítók is, melyek esetleg kevésbé hízlalnak.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 30., 13:17; Megválaszolva: 2012. április 05., 13:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: