Segítség kérés

Jó napot kívánok! Szeretnék segítséget, tanácsot kérni öntől. Egy 16 éves fiú vagyok.Körülbelül 3-4 hete halálfélelemmel küszködök.Sokszor jut az eszembe egy nap, de el is szoktam felejteni néha azonban erősebben gondolok rá. Amikor felkellek már erre gondolok. Az elmúlt 1, 5 hónapban két egészségügyi vizsgálatom is volt.Elsőnek hererák gyanújával fordultam orvoshoz, de szerencsére kiderült nincs semmi bajom. Majd körülbelül 3 hétre rá mellkasi fájdalmaim voltak, de ezen a héten kiderült a kardiológián, hogy nincs semmi bajom. Mindkét esetnél sok negatív dolog megfordult sajnos a fejemben. Arra is gondolok, hogy akár ez is lehet e félelem okozója.De az én halálfélelmem előtt az édesapám elvesztése volt a fejemben.Igaz az csak ritkábban. Nem tudom, hogy miért gondoltam, arra, hogy elveszítem édesapámat, de mégis ezt éreztem.Ezek után mint mondtam a saját életem elvesztésének gondolata szállta meg az agyamat. Sok minden megfordult már a fejemben. A félelem a haláltól, a fiatal kori halál vagy amikor a mellkasom fájt akkor például a szívinfarktus és különböző más betegségek. Próbálom ezeket a rossz negatív gondolatokat kitörölni a fejemből, de eddig nem igazán ment.Olyanokat próbálok magamban magamnak mondani, hogy Sokáig élek egészségesen, nem lesz semmi bajom boldog vagyok stb., de mégsem érzem az áttörést. Nyugtatom magam, hogy a halál után valószínűleg nem érzek semmit úgy mint születésem előtt és, hogy a mának a jelenek éljek, de mégse tudom kitörölni ezt a gondolatot, gondolatokat a fejemből. Pontosan nem tudom, hogy ez most depresszió mert sokat gondolok rá egy nap de ki is tud menni a fejemből és napközbe is szoktam jól érezni magamat, illetve nincsen alvászavarom vagy más egyéb ilyen tünetem. Lehet, hogy pánikroham? Szeretnék ebből az egészből kilábalni és boldog életet élni. Mert ezekkel a negatív gondolatokkal csak ártok magamnak. Jól átgondolva az egészet szerintem elmondtam mindent ami lényeges ebben az egész dologban. Még egyszer köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

Kedves Kérdező! A problémája valószínűleg a testi tünetekből erednek, melyekről kiderült, hogy nem komoly betegség gyanújelei. Annyit tud tenni, hogy tudatosan tereli el a figyelmét a félelmeiről. pl. Ha eszébe jut, akkor elkezdi keresni a piros tárgyakat a kközelben. Csinálhat bármit, de ne foglalkozzon a félelmeivel, mert az ezekkel való folyamatos törődés táplálja őket. Ha nem tud megszabadulni a rossz érzéseitől, akkor pedig forduljon pszichológushoz, aki megállapítja, hogy van-e komolyabb mentális probléma is a háttérben.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 26., 19:08; Megválaszolva: 2012. március 27., 07:45
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása
Folyamatos légszomj,orrdugulás
Helex sr 0,5 mg