Női infarktus hány éves kortól jellemző?

Tisztelt Doktornő/Úr! 27 éves édesanya vagyok! Pár napja észlelem a mellkasomban hogy 1 pontban bele-beleszúr, melyet meg tudok 1 újjal mutatni, ezek a szúrások minidig máshol jelentkeznek, Illetve a szivemnél nagyobb szúrásokat szoktam érezni, olykor alig kapok levegőt ettől a szívtájéki szúrástól! Elég nagy hipohonder vagyok, képes vagyok bármiféle betegséget magamba beszélni, ami megkeseríti a mindennapjaimat (dohányzom). Az lenne a kérdésem, hogy hány éves korú nők vannak kitéve az infartusnak? Van a hipohondriára valamilyen gyógymód, gyógyszer, gyógyteák bármiféle megoldás érdekel! Egy oldalon azt olvastam, hogy míg menstruál egy nő sok szervi betegségtől az infartustól is valamelyest védett. Köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hipohondria témában

Kedves Kérdező! A nőknél a problémák a változó korban szoktak kialakulni, mert akkor olyan mértékben változik meg a hormonális háztartás, hogy védtelenné válik a szervezet. Addig kicsi az esélye anak, hogy szívinfarktusa lenne, az egy pontban jelentkező szúró fájdalom egyébként sem utal infarktusra. Ha kételye van a saját kardiális állapotát tekintve, akkor keresse fel a háziorvost és csináltasson egy EKG vizsgálatot. A hipohondria egyébként pszichoterápiával kezelhető legjobban, illetve próbáljon tudatosan arra törekedni, hogy elterelje a figyelmét a panaszokról. Tudatosítsa magában, hogy egészséges és nincs baja, a tünetek pedig csak valami jelentéktelen dolog miatt alakultak ki, hamarosan meg fognak szűnni, nem érdemes velük foglalkozni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 18., 17:45; Megválaszolva: 2012. március 20., 13:33
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása
Folyamatos légszomj,orrdugulás
Helex sr 0,5 mg