Remegés, izomrángás

T.szakorvos4 Oktoberben kezdtek kezelni pánikbetegséggel(halálfélelem, szivdobogás, vérnyomás emelkedés), kaptam rá először floxettet.Egy antibiotikum miatt rosszul lettem tőle, ezért átállitottak cipralexre majd citalopram ratiopharmra.Ettől állandóan remegtem, ugráltak az izmaim, rossz volt a közérzetem.Utánna az orvos azt javasolta térjünk vissza a floxetre.kieg.kezelésként xanaxot kaptam. Mivel már a 4.gyógyszerrel próbálkoztunk (a rohamok megszüntek), megmondom őszintén úgy éreztem kisérletezünk.ezért elkezdtem magamtól csökkenteni a gyógyszer adagját, kb 3 hét alatt abahagytam.utnna kb, 2 hétig áramütésérzés volt a fejemben, de az elvonási tünet elmult. Most kb.2hete remeg a kezem, ismét testszerte rángatóznak az izmaim. A labor nem mutatott ki semmit a mg.szint is rendben. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e pánikbetegség kiújjulása csak más tünettel vagy esetleg valamilyen autóimmun vagy idegrendszeri betegségre utal parkionson vagy slerosis? Köstönettel:B:M

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

Kedves Kérdező! Nem írta, hogy mennyi Xanaxot szedett. Ez csak azért érdekes, mert a szorongásoldó készítményekhez hozzá lehet szokni, és hirtelen leállás után az eredeti panaszokhoz hasonló tünetek jelentkeznek, akár még erősebb formában is. Az elhagyást követő tünetek között van olyan, ami néhány napig tart, de lehetnek olyanok is, melyeknek az elmúlása 3-4 hónapot is igénybe vehet. Az izomgörcsök betudhatóak a szorongásoldó elhagyásának, de okozhatja más is. Javaslom, hogy egyelőre ne aggódjon, várjon még egy kicsit türelemmel, közben fogyaszthat citromfűből, komlóból készült szorongásoldó teát. A pánikbetegségnek is lehet tünete az izomrángás, de ha nagyjából egész nap jelen van, akkor nem valószínű, hogy a szorongás okozza.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 18., 08:19; Megválaszolva: 2012. március 20., 13:20
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása
Folyamatos légszomj,orrdugulás
Helex sr 0,5 mg