• Pánikbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Úr! 13 éve kezelnek pánikbetegséggel és szorongással.Eddíg Frontin 0.25, Rivotril 0.5 ezek 3-szor 1 és Prozac napi 5 ml volt. Mivel nem használt felkerestem egy másik pszichiátert.Ő a Frontint elvette és a Prozac helyett Cimbaltát írt fel 30 mg-os-ból 3-szor 1 kapszulát. Az lenne a kérdésem, hogy lehet váltani antidepresszáns gyógyszert egyik napról a másikra? Valamint, hogy ez a dózis nekem soknak tűnik. Azt olvastam 14 napnak el kell telnie a 2 szedése között. A Rivotrilt kell ugyanúgy szednem a Cimbaltát reggel 1 este 2.Őn mit gondol? A doktornő azt mondta a szteronin szintet növelni kell, hiszek benne, hogy segíteni fog, de érdekel a válasza.Félek is azért az új gyógyszertől. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! A Cimbalta egy viszonylag modern és új szer. Kettős hatása van a szervezetre, igy "többet tud", mint a Prozac, melynek csak szerotonin rendszerre volt hatása. A Cimbalta a szerotonin és a noradrenerg rendszerre is hat. Nem erősebb, mint az előző szer, amit szedett, hanem más. A körtét és az almát sem szoktuk összehasonlitani, pedig mindkettő gyümölcs. Félnie nem kell. Minden Ön által tapasztalt hatást és mellékhatást beszéljen meg kezelő orvosával. Az adagot is kizárólag a kezelőorvos döntheti el, hiszen Ő ismeri az Ön állapotát.


        Kérdés: 2012. március 04., 07:08; Megválaszolva: 2012. március 08., 00:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.