Pánikbetegség, cipralex?

Tisztelt Hölgyem / Uram! Gábor vagyok, 25 éves gépkezelő. Járok pszihológushoz január 4. óta, az ő diagnózisát csatoltam Önöknek.Frontin 0, 25 mg-ot szedek 3x1-et egy nap. Karácsony előtt kezdődött az egész, nyugtalan vagyok és szorongok, főleg akkor, ha egyedül kell vezetnem, ha egyedül kell otthon maradnom, vagy ha egy bevásárlóközpontba kell mennem.Eleinte pánikrohamok is gyötörtek, de mostanra a rohamok elmúltak, viszont a napjaim szorongással telnek, félek, hogy mikor tör rám ismét egy roham ( nálam a roham abba nyilvánul meg, hogy nyugtalan, izgatott leszek, nem találom a helyem, egy pici menekülési kényszer talán és feszültség, sóhajtozási kényszer + hőhullám, de semmi mellkasi fájdalom vagy komoly hányinger, szédülés stb.) Kétségbe vagyok esve a munkám miatt, mert egyedül kell vezetnem 40 km-t a munkahelyig és vissza reggel, este és a kotróban is legtöbbször egyedül egy semmi közepén kell pl. csatornát kotornom. A pszihológusom javaslatára tegnap felkerestem egy pszihiátert. Megnézte a leletem és 5 perc beszélgetés után megállapította, hogy Cipralex 10 mg-ot kell szednem. 3 napig este felet, 4. naptól reggel és este is felet + 3x a szokásos Frontint. Ahogy a leletben is van, régen is voltak szorongásos pánikom, amiket valahogy sikerült leküzdenem pár pillanat alatt, de mostanra már teljesen eluralkodott rajtam. Depressziósnak egyáltalán nem érzem magam, csak mindig a jövő foglalkoztat hogy mi lesz igy.Kérdésem az lenne, hogy antidepresszánst valóban kezdésnek este kell bevennem a fél szemet? És valóban olyan korszerű gyógyszer, mint ahogy a pszihiáter mondta? Ma kell elkezdenem szedni, nagyon tartok tőle. Ön szerint ki lehet ebből gyógyulni, mert nagyon szeretnék visszatérni a régi énemhez? Ön szerint jó gyógyszer a Cipralex 10 mg ezekre a tünetekre? Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

Kedves Uram! A Cipralex valóban jó és modern gyógyszer. Ha ennyire szorong, akkor indokolt a szedése, alkalmazza úgy, ahogy az orvosa javasolta. Ha később jobban lesz, akkor majd el lehet hagyni. Önmagáért annyit tehet még, hogy nem engedi eluralkodni magán a félelmet. Minél jobban átengedi az irányítást a szorongásnak, annál erősebbek lesznek a tünetek, és annál több mindenben korlátozzák a félelmei. A rosszullétek alatt próbáljon egyenletesen, hasból lélegezni, mert a sóhajtozások rontják a szorongásos tüneteket. Ha teheti, járjon továbbra is pszichológushoz és tanulja meg azokat a relaxációs technikákat, amik csökkentik a panaszait.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 22., 14:05; Megválaszolva: 2012. február 26., 22:19
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása
Folyamatos légszomj,orrdugulás
Helex sr 0,5 mg