Pánik, félelem, szorongás

Tiszteletem! Néhány évvel ezelőtt rosszulléteim miatt kezdtem el pszichológushoz járni, és gyógyszert szedni. Citapram 20 mg-os tablettát majd később Helex SR 0.5 mg tablettát szedtem. Ennek nagyjából 1 éve vége lett, nem járok már terápiára, és gyógyszert sem szedek. Elvileg tünetmentes voltam, viszont ha egyedül kellett utaznom, akkor mindig bepánikoltam, rohamaim voltak. Az utóbbi kb. 1 hónapban ismét előjöttek a gondjaim, amik: pánik, félelemérzet, feszültség, szorongás.. Csütörtökön este rosszul lettem, kórházba kellett menni, és ott kellett maradnom arra az éjszakára. Kaptam egy negyed Rivotrilt, ami 0.5 mg-nak felel meg. Attól kicsit lenyugodtam, tudtam valamennyit pihenni. Véleményem szerint, a kiváltó ok, hogy a páromnak is voltak/vannak hasonló gondjai, és 3 hete itt nálunk rosszul lett, az egyik neki felírt gyógyszertől. Mentőt kellett hívni hozzá, majd kórházba vitték, beszélt egy orvossal a pszichiátrián. Ő most Frontint szed. Én ettől múltkor nagyon megijedtem, akkor nem is aludtunk egymásnál/együtt. Csütörtökön eljött, itt aludt, és én nagyon féltem, hogy megint rosszul lesz, hogy bármi baja esik. Valószínűleg, ettől lettem megint rosszul. Folyamatos félelem uralkodik rajtam, szorongás, pánik. Felírtak nekem Mirtazapin Sandoz 30 mg-os tablettát, amiből este 1-et kellene szednem, illetve Helex SR 0.5 mg tablettát, amiből reggel és este is 1-et kellene szednem. A problémám az, hogy nem merem őket beszedni. A Mirtazapint elvileg csak alvásra kaptam. Nem lehetne, hogy csak a Helex-et szedjem, és a másikat ne? Nagyon félek tőle, nem ismerem, nem tudok róla semmit, és nem is olvastam túl jókat róla. A félelmem a párom múltkori rosszulléte miatt van, ami a gyógyszertől lett neki. Nagyon félek, és semmit nem merek beszedni. Kérem, adjanak valami megnyugtató tanácsot, javaslatot! Előre is köszönöm! K.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

Kedves K! A szorongásos betegségek gyógyszeres kezelése általában szorongásoldókat adunk, szükség esetén kiegészítve hangulatjavítóval. Az Önnek felírt mennyiség nem nagy, a Mirtazapin éjszakára nyugtatná és altatná. A szorongásoldó SR készítmények hatása elhúzódó, így kiküszöblhető velük a gyógyszer vérben mért mennyiségének hullámzása, ami azt is jelenti, hogy egyenletesebb hatást fejt ki. Egy próbát megérnek. Ha nem szeretne ilyen módszerhez folyamodni, akkor javasolni tudom a pszichoterápiát, illetve valamilyen stresszoldó módszer elsajátítását.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 04., 15:47; Megválaszolva: 2012. február 06., 13:40
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása