pánikbetegség?!

Tiszteld Doktor/Nő/Úr Megpróbálom röviden és tömören leírni a gondomat. 1. Kb egy éve kezdődött az egész, elmentem szórakozni a barátnőimmel, mikor elég sokan voltak és rosszul lettem ájulás érzésem volt, kimentem és haza mentem. 2.másnap elmentem vásárolni, és egyik pillanatról a másikra egyszerüen, bizonytalannak éreztem magam, és elkezdtem félni, szédülni nem tudtam meg mondani az okát csak rosszul lettem és muszály voltam leülni. Haza mentem mert otthon éreztem magam biztonságban, tudtam hogy otthon úgysem lessz semmi baj! Sajnos egy hét mulva itthon is elkezdtem érezni ezeket a testi bizonytalanságokat, szívszúrás, félelem, alvási problémák, ami nem múlt el sajnos csak akkor ha aznap tényleg elfoglaltam magam, és nem foglalkoztam a azzal ha ide nyilal oda nyilal, orvoshoz még nem igazán jutottam el, ugyanis a házból is csak akkor megyek ki ha fontos, családi összejövetel, szülinapok, étterem, kocsikázás meg néha néha szórakozni de ha tehetem itthon töltöm a napom, mert van bennem egy belső félelem ha elmegyek újra elkezdem érezni, a szédülést, a bizonytalanság érzést, nem tudom hogy pszihés alapon jön nekem vagy esetleg hipohondria. Apukám is az volt 4 évig, de ő azt mondta hogy önmagát gyógyította meg, segítség nélkül! Nem tudom esetleg ezek valódi szívszúrások, vagy csak a stressz az oka, legtöbször akkor jelentkezik ha unatkozom vagy ha éppen lefeküdni készülök, és a szívszúrás is azért kezdődött mert mindig rágondoltam és azóta sajnos érzem esténként nem mindig de heti 3 4x érzem! Megpróbáltam tömören le írni, válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pánikroham témában

A leírás alapján pánikrohamnak, illetve agórafóbiának felelnek meg leginkább a rosszullétek, de mielőtt ezt a diagnózist ki lehetne mondani, szükséges a lehetséges szervi okok kizárása, hiszen fájdalmat okozhat egyéb probléma is, ezért javasolt a háziorvos felkeresése egy rutin kivizsgálás céljából. Ha szervi ok nem igazolódik, legalább ön is megnyugszik, illetve ez esetben pszichiáter felkeresése indokolt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 02., 21:50; Megválaszolva: 2012. február 04., 21:33
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása
Folyamatos légszomj,orrdugulás
Helex sr 0,5 mg