• Pánik beteg lettem újra ha nincs rohamom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem! 7 éve kezeltek középsúlyos depresszióval, utána 2007-2008ig hipnózisban gyógyították a pánikbetegségemet, ami a depresszió után alakult ki.Ekkor úgy éreztem helyre jöttem.De sajnos fél éve újra előjött az önbizalomhiányom(párkapcsolatom megromlott, és most januárban édesapám is elhunyt)Újra sokat sírok, félek, remegek, hidegek a végtagjaim, hányinger. Az lenne a kérdésem, hogy ez megint pániktünetek? Mert nem rohamom van, de ismét előjöttek a tünetek?! Fáradékony vagyok, szomorú lehet depressziós lettem ismét? Ha beveszek fél 0, 25ös frontint az segít, és nyugtató teát iszok. Voltam teljes szív vizsgálaton, ott gyengébb szívbillentyű (ha jól emlékszek)állapítottak meg, de ez a terhességemkor már 2003ban is észrevették, doktor úr szerint nem kell rá gyógyszer, és mondta nyugtatót se szedjek.De 1 év mulva visszahívott kontrollra, de miért olyan korán ha nincs problémám? Miért rendelt vissza ilyen hamar? A sportra gondoltam, és kaptam javaslatot is a doktor úrtól, de félek elkezdeni, mert hamar elfáradok.Hogyan kezdjem el? 1-2 perc után ha csak játszok a gyerekekkel már elfáradok.Ez a stressztől van? Ami még aggaszt, hogy sokszor a mellkasomban (2 mell között és a mell alatt)érzek szúrást ami pár másodpercig tart, és a hátfájásom középen van ami átsugárzik a mellkasomba, Ezek mitől lehetnek? Ezekkel a tünetekkel mentem szív dokihoz, de gondolom ha azzal lenne gond, akkor azt észre vette volna.Én az idegességre gondolok, eléggé fáj a nyakam, váll területem. Köszönöm a válaszokat és a türelmét, kérem írja meg mit javasol! Teljesen megijedtem, nem szeretnék ismét pánikbeteg lenni, de a sok gond(anyagi is) is kihat életemre.Bernadett

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Bernadett! Az Önt ért sok stressz okozhat szorngásos panaszokat, még akkor is, ha ezek nem rohamszerűen jelentkeznek. A gyász, a párkapcsolati problémák, a gyermeke iránt érzett felelősség jelenthet olyan és annyi terhet, amitől ilyen tüneteket vett észre magán. Ha az orvosa nem látta szükségét kezelésnek, akkor próbáljon lazítani. Javaslom a jóga, a meditáció megtanulását, illetve ha korábba tanult valamilyen szorongásoldó módszert, akkor kezdje azt újra gyakorolni. A nyakizmok merevségét okozhatja a stressz, ezeket nyújtógyakorlatokkal próbálja lazítani. A sportolás jó feszültség levezető, de ha eddig nem csinált semmit és esetleg túlsúllyal is rendelkezik, akkor most lehet, hogy megterhelő lesz belekezdeni. Ennek ellenére ne adja fel, szépen fokozatosan el lehet kezdeni mozogni. Ha tartósan fennáll a gyengeség érzése és továbbra is hamar kifárad fizikai terhelésre, akkor a háziorvosával vizsgáltassa meg a pajzsmirigyét. A mellkasi fájdalom egyelőre nem ad okot aggodalomra, különösen ha kardiológiai eltérést nem találtak Önnél.


        Kérdés: 2012. január 27., 11:05; Megválaszolva: 2012. január 30., 23:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: