• Gyakori vizelés - pszichés okok

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Már gyerekkorom óta gyakrabban kell vizelnem, ha valamiért stresszelek. Egy idő után az is streszt váltott ki nálam, ha úgy gondoltam, hogy nem tudok elmenni wc-re (pl. buszos utazás), így sokszor egy ördögi körbe kerültem. Az utóbbi napokban azonban valamiért itthon is gyakrabban kellett wc-re mennem, ettől megijedtem, hogy valami baja van a vesémnek, emiatt még többször kellett wc-re mennem. (Újabb ördögi kör). Vizelet cukor tesztet néztem, az negatív lett. Tudom, hogy pszichés okai vannak, mert nem állandóan kell túl gyakran wc-re mennem, hanem "rohamokban tör rám", naponta egyszer (-kétszer), de olyankor egy-másfél órán keresztül 10 percenként is akár, s nagy mennyiségű vizelet távozik. Nagyon megijedtem, hogy ennek hosszú távon lehet-e valami következménye, kiszáradás, fogyás, veseelégtelenség, vagy bármi más. A folyadékot igyekszem pótolni, akkor is, ha nem vagyok szomjas. Fel kell-e keresnem emiatt egy urológust, nefrológust (ha igen, mennyi idő után? ) vagy elég, ha megpróbálom "megnyugtatni magam", hogy ebből nem lehet komoly baj? Ha ez sikerülne, akkor tudom, hogy elmúlna, csak most még félek, hogy valami bajt okozok magamnak.. Köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a vizeletürítési zavar témában

        Kedves Uram! Ha másfél órán keresztül 1o percenként jár vizeletet üríteni és minden alkalommal ürül is vizelet, akkor felmerül valamilyen hólyag- vagy veseprobléma. Mindenképpen érdemes lenne ennek tisztázására urulógust vagy nefrológust felkeresnie. Ha nem találnak semmilyen szervi elváltozást, akkor lehet a kényszerbetegség számlájára írni a dolgot.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 21., 19:32; Megválaszolva: 2012. január 25., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: