• Pánikroham, folyamatos gyengeség, aluszékonyság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! Atörténetem nyáron kezdődött egy nagyon erős rohammal, akkor még nem tudtam mi ez, azt hittem vége mindennek, mentőt hívattam anyával, ők jót nevettek és benyugtatóztak (pánikroham). Háziorvos pszihológushoz küldött, azóta frontint, később rivotrilt (jelenleg is) kezdtem szedni. Ssri-vel próbálkoztunk (Prozac) de 2hét után szörnyen rossz lett tőle, akkor befeküdtem 3 hétre, majd karácsony előtt újabb 1/2 hétre (akkor Ziperiddel próbálkoztak, azóta kiderült, hogy attól is csak rosszabb lesz). Relaxációt javasoltak/tanítottak, de erős szorongásos helyzetben nem tudok odafigyelni rá. Mióta kijöttem folyamatosan alszom, gyengeséget érzek, ha felkelek hihetetlen gyorsan ver a szívem, émelygek, nagyon rossz a közérzetem, a szívem állandóan gyorsan ver, de pl ma reggel csak 54 volt, az is úgy, hogy össze-vissza vert, fáj a fejem, suliba kvázi nem merek elmenni. Az a félelmem, hogy szervi bajom van, de volt EEG-m, kardiológia, vérkép, pajzsmirigy funkcio stb... negatív. Mit ajánlana? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! A leírásából nem derül ki, hogy milyen tünetekkel kezdődött a betegsége, illetve az sem, hogy próbálkoztak-e más hangulatjavítókkal, illetve miért kapott pánikbetegségre antipszichotikumot (Ziperid). Ezen ismeretek hiányában nehezen tudok tanácsot adni. Amennyiben tényleg pánikbetegsége van, akkor ne hagyja abba a relaxáció gyakorlását, a rosszullétek alatt próbálja elterelni a figyelmét, gondoljon másra és használja a már megtanult technikákat. Érdemes lenne tovább próbálkozni a hangulatjavítókkal a szorongásoldók mellett, illetve kognitív viselkedésterápiát javaslok kiegészítő kezelésként.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. január 10., 20:20; Megválaszolva: 2012. január 12., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: