Pánikbetegség

Jó napot kívánok! 2 hete minden nap rosszullétek törtek rám voltam teljes labor vizsgálaton amiből kiderült, hogy semmi szervi bajom nincs. A kórházban azt mondták, hogy ez a betegség pszchiés eredetű vagyis pánik rohamok gyötörnek engem. Nem tudok így élni nagyon rosszul vagyok sokszor úgy érzem meg fogok halni és ebből a betegségből már nincs kiút. Voltam tegnap pszchiáternél és felírt nekem egy gyógyszert aminek az a neve, hogy Sertralin Sandoz. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a gyógyszer hatásos? Ugyanis a bátyám 4-5 évvel ezelőtt depressziós betegségben szenvedett és neki is felírtak gyógyszert és pont az az orvos aki nekem. Azt mondta, hogy meg ne próbáljam bevenni ha nem akarok úgy járni ahogy ő. Mivel állítólag ezeknek a gyógyszereknek rossz mellékhatásai vannak például öngyilkosság gondolata és ehhez hasonlók. Nem tudom, hogy mit csináljak nem akarok nyugtatókon élni és semmilyen más gyógyszeren már nem tudom, hogy kihez forduljak aki tud segíteni. A bátyám azt is mondta, hogy ezeket a rohamokat a magnézium és a kálcium hiánya okozza és azt kéne szednem? Ebben van valami igazság? A gyógyszertárban lehet kapni báziskeverék port amiben nagyon sok vitamin van az lehetséges, hogy segíteni tudna?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

Kedves Kérdező! A laborvizsgálat mellett szükség lenne legalább egy pajzsmirigyhormon vizsgálatra is, mert a mirigy túlműködése hasonló túneteket okozhat. Ha a teljes kivizsgálás semmilyen testi betegséget nem talál, akkor lehet azt monani, hogy pszichés eredetűek a panaszai. A gyógyszeres kezelés megszünteti a rosszulléteit, de nem gyógyítja meg a betegséget. A hangulatjavítónak lehetnek kellemetlen mellékhatásai, de ezek nem mindenkinél egyformán jelentkeznek, és idővel megszűnnek. Valóban előfordul, hogy öngyilkossági gondolatai lesznek a gyógyszer szedését követően, ebben az esetben azonnal keresse fel pszichiáterét. Az ilyen gondolatok elkerülése érdekében szoktak az antidepresszáns mellé még szorongásoldókat is felírni, melyeket a későbbiekben el lehet hagyni. Ha nem akar gyógyszereket szedni, akkor javaslom a kognitív pszichoterápiát és a relaxációs módszerek elsajátítását. Ezek a módszerek ugyan lassabban fejtik ki hatásukat, de tartós megoldást jelentenek.

Kérdés: 2011. november 08., 12:50; Megválaszolva: 2011. november 10., 00:02
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása