Mi tévő legyek?

Egy pár éve szinte nem tudom kordában tartani a gondolataimat.Ha meghallok egy negatív szót pl. halál, különböző katasztrófák, betegségek rögtön arra gondolok, hogy ez megfog történni velem/ismerőseimmel.Olyan gondolatok gyötörnek amelyben másoknak kívánok rosszat. Sose tudnék ártani senkinek, egy rossz szót nem mondok senkinek, de a gondolataim mégis ellenkezők.Ha vmi lefoglal akkor jó van úgy h eszembe se jutnak ezek a negatív gondolatok, de aztán beugrik, hogy de jó, hogy sokáig nem gondoltam rá és akkor megint kezdődik minden elölről.Ha pl. leveszek egy könyvet a polcról és épp egy olyan gondolat ugrik be h vki haljon meg egy kényszert érzek és visszarakom a könyvet majd újból leveszem azzal a gondolattal h neh baja legyen az illetőnek.Ezzel az ismétléssel mintha feloldanám a rosszat.Folyamatosna lelkifurdalást érzek, próbálom elhesegetni ezeket de nem megy. Azzal próbálom nyugtatni magam, h vmilyen szinten nem tehetek róla, de pedig igen.Nem élek túl harmónikus életet sokat stresszelek és néha egyedül érzem magam. Szeretnék valamilyen segítséget kérni, hogy mit csináljak ez ellen, mert már nagyon kiborít, hogy nem lehet pozitív az életem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza a kényszerbetegség témában

Kedves Kérdező! Valószínűnek tartom, hogy kényszerbetegség indul Önnél, keresse fel a helyi pszichiátriai rendelőt a lehető leghamarabb, hogy még idejében meg tudják állítani a betegség romlását.

Kérdés: 2011. november 07., 21:14; Megválaszolva: 2011. november 08., 11:07
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása