Infarktus

Tisztelt Dr Úr-Nő Igazán csak az a kérdésem, hogy mi külömbözteti meg az infarktuson átesett betegeket.Értágíto műtét 3 stent.vagy ugyanilyen műtét 1 stsent. A leszázalékolásnál az első 40% a második meg 67%. Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívinfarktus témában

Kedves kérdező!

Leszázalékolásnál nem kifejezetten a stentek száma számít, hanem inkább az elhalt szívizomzat nagysága, a maradék kamrafunkció (mennyire képes a szív összehúzódni, vért pumpálni) , a funkcionális státusz (jelentkezik-e légszomj terhelésre vagy nyugalomban, van-e szívelégtelenség) . Pontosabbat igazságügyi orvosszakértő tudna mondani.

Kérdés: 2011. július 28., 21:24; Megválaszolva: 2011. július 29., 13:26
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
éjszakázás infarktus után
Aspirin Protect
Szívinfarktus után
szexuális élet szívinfarktus után
Szívinfarktus?