Igaz-e?

tisztelettel. a sgorom sajnos mar meghalt. a kerdesem a kovetkezo lenne. neki aszmaja, magasvernyomasa es enyhe cukorbetegsege is vol. kezelte is ezeket rendesen gyogyszerekel.csak melete majdnem napi rendszeresegel ivot is nem mondhatom, hogy alkoholista volt mert nem vol csak szerete. es bekovetkezet, amit nem is gondoltunk volna soha, szivinfartust kapot es azonal meg is halt. a kerdesem az lenne, hogy az infarktust kaphata atol is hogy napi rendszeresegel a gyogyszereit alkoholal vete be? koraban panaszmentes volt. valaszat koszonom. tisztelettel.

Dr. Csuth Ágnes válasza szívinfarktus témában

Kedves Kérdező! A rendszeres, nagy mértékű alkoholfogyasztás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség is rizikófaktor a szívinfarktus szempontjából. Azt megmondani, hogy ha nem ivott volna alkoholt, akkor is bekövetkezett volna-e az infarktus, utólag már nem lehet.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2011. május 09., 21:49; Megválaszolva: 2011. május 10., 14:22

Kérdések és válaszok: Szívinfarktus

Éjszakázás infarktus után
A párom Kb. egy hónapja esett át egy szívinfarktuson. Szerencsére a gyors beavatkozásnak, már jól van. Egy hálót ültettek be, amit a karján keresztül tettek...
Aspirin Protect
Mindig van a zsebemben 3 db 100 mg-os Aspirin Protect. Infarktusos tünetek esetében bevehetem a 3 db-ot, és viz nélkül is használ?
Szexuális élet szívinfarktus után
A partneremnek (56 éves férfi) két éve infarktusa volt. Újabb problémák miatt stentet is beültettek kb. 1 hónapja. Élhetünk-e aktív szexuális életet, ha igen...
Szívinfarktus?
Tisztelt Szakértő, a testvéremnek (24 éves férfi) veleszületett Fallott 4-es betegsége (sajnos nem tudom, hogyan kell leírni) van, a két kamra között volt...
Infarktus után
Az infarktus után, mennyi időnek kell eltelni a terheléses EKG elvégzéséig. Ha maradt vissza egy 60%-os szükület.