Infarktus

2010, 06.06 án volt heveny szivizomelhalás infarktusom, koszoruér szükület, kaptam egy stentet szedem a gyogyszereket, de sajnos a riziko faktorok fenn állnak rengeteget idegeskedem az anyagi helyzetem nagyon kétségbeelytö, a dohányzásrol is csak nagyon nehezen megy a leszokás, ismét dolgozom, nem nehéz fizikai munkát és szerintem, meg a környezetem szerint is pánik beteg vagyok. Pláne most a hidegfront hatásai miatt is állandoan van bajom, azt szeretném kérdezni mik az esélyeim a további normális életre. Köszönöm válaszukat, tisztelettel Bálint István.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívinfarktus témában

Kedves István!

Infarktus után is lehet teljes életet élni, a fizikai munkát illetően érdemes azonban kikérni a kezelőorvos véleményét. Fontos lenne, hogy az életmódján tudjon változtatni, lassítson a tempón, ne idegeskedjen, és tegye le a cigarettát (a dohányzás anyagilag sem túl kifizetődő) . Sokaknak sikerül, csak elhatározás kell hozzá. Infarktust követően van lehetőség rehabilitációs kezelésre is, ezzel kapcsolatosan érdeklődjön kezelőorvosánál, háziorvosánál.

Kérdés: 2011. február 02., 19:52; Megválaszolva: 2011. február 08., 10:40
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Vérhigító szüneteltetés
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Ejekciós frakció javulása