• Infarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Doktorúr! Én egy 19 éves lány vagyok. Nemrég halt meg a nagymamám szívinfarktusban, 72 éves volt. Nem szedett a szivére gyógyszeret.Novemberben lett átépítve a fürdőszobája és emiatt nagyon nyugtalan és ideges volt. Kb. 1 hónap múlva szúródni kezedett a mellkasa 1 napig és utána elhunyt. Szeretném megtudni mi lehetett ennek az oka!Előre is köszönöm: M.Bogi

        WEBBeteg szakértő válasza a infarktus témában

        Tisztelt M. Bogi!
         
        A választ már a 2. mondatában leírta, azaz, hogy nagy valószínűséggel szívinfarktus, azaz a szív valamelyik saját artériájának (ún. koszorúerének) elzáródása, okozta nagymamája halálát. A mellkasi fájdalom ennek a bevezető tünete lehetett. Időskorban az érelmeszesedés általános, az elöregedéssel járó probléma, annak mértéke és helye egyénenként változik. Gyors halálozással elsősorban az élet szempontjából legfontosabb szerveink ( szív, központi idegrendszer) vérellátási zavarai járnak. Ezek hátterében általában évtizedes folyamat - az érelmeszesedés -  áll. A psychés vagy fizikai stress már csak az utolsó csepp vagy ha úgy tetszik egy "hógolyócska" a lavina elindításában.
         
        Tisztelettel: Dr. Bíró Csaba István  kardiológus-belgyógyász, Debrecen


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-08 14:51:26; Megválaszolva: 2011. július 29., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés