Mi lehet az oka?

Tisztelt Doktor! Szeretném kérdezni, hogy apukám 3 napja rosszul van, 3nap alatt 3szor érzett középtáji mellkasi szorítást, levegőhiányt, verejtékezést, magas vérnyomást, szapora szívverést. Korházba került, de a szívultrahang nem mutatott ki semmit, ugyanis csak ez az 1 vizsgálat volt, a vérvételt kivéve, ahol magas kálium értéket mutatott ki. Az orvosok nem tesznek és nem mondanak semmit sem. Mit lehet tenni? Mit tanácsol? Elmondásom szerint mi lehet a baj? Hova forduljunk? Kérem segítsen. válaszát előre is köszönöm. Frida

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező!

A nyugalmi (vagyis nem panasz alatt készített) ultrahang és EKG nem feltétlenül zárja ki a koszorúér-betegséget, ennek kizárására vagy megerősítésére terheléses vizsgálatok (terheléses EKG, izotóp) , koszorúér CT, eltérés esetén koszorúér-festés jön szóba.

Mellkasi fájdalmat azonban nem csak szívbetegség okozhat, felmerül pl. refluxbetegség (a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe visszakerülve irritációt, fájdalmat okoz) , mozgásszervi ok, de vérnyomáskiugrás is vezethet ilyen panaszhoz. Első lépésben azonban kardiológiai kivizsgálás javasolt.

Kérdés: 2009. december 20., 21:28; Megválaszolva: 2009. december 20., 21:28
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Vál fájdalom
Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet...
Lehetett szívinfarktus, hogy...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám 50 éves, vékony testalkatú, dohányzik (kb. napi 5 szál cigaretta) , és mozgásszegény, stresszes életmódot folytat...
Bal szívfélelégtelenség
Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és...
mellkas szuras
Tisztelt Doktorno. Mar par napja erzem a mellkasomat mintha osszeszoritana es mar a bal karomon is erzem hogy faj es zsibog.neha szedulok es ugy erzem hogy nem...
Szívinfarktus?
Tisztelt Doktornő! Hajnalban arra ébredtem, hogy mellkasi fájdalmam van. Először arra gondoltam, hogy biztosan rossz helyzetben feküdtem, és...