Szívinfarktus és többszöri ájulás

Édesapámnak 15 évvel ezelött volt infarktusa, most 62 éves. azóta szed gyógyszert a vérnyomására és szívritmus csökkentö gyógyszert is szed.

Azóta gyakran jöttek rá rosszunlétek gyengeségek. 2 évvel ezelött nyáron elájult de mire kiértek a mentök magához tért, másnap megint elájult de mire kórházba került a vérnyomása a szívverése is rendben volt, akkor a nagy malagre és a kevés vizfogyasztásra gyanakodtak a kezelöorvosok,  új gyógyszereket is kapott. tavaly tavasszal megint három nap alatt háromszor ájult el, az utolsó eset már a kórházban volt - megállapították hogy a szívverése annyira lelassult hogy elvesztette az eszméletét, a kezelöorvosa szerint a szívritmus csökkentö gyógyszer "mellékhatása" miatt csökkent le a szívverése. azóta többször változtatták a gyógyszereit (szívritmus csökkentö gyógyszereit) szedett már ISOPTIM, BLOKACIN, TARKA... gyógyszereket de pár heti szedés utan mindig gyengeségek, rosszullétek jönnek rá. Változtatták, csökkentették már az adagok mennyiségét is... Az utolsó eszmélet vesztése egy hónappal ezelött volt, azóta a szivritmus csökkentésére felírt gyógyszert nem szedi, viszont a szivverése 95 és 105 között mozog azóta.

azt szeretném kérdezni mi a véleményük erröl az állapotról vagy milyen megoldás lehetséges? ajánlott-e szedni a szívverés csökkentö gyógyszert? vagy létezik-e valami teljesen más hatóanyagú szívverés csökkentö, aminek enyhébb hatása van a szervezetre?

Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívinfarktus témában

Kedves kérdező!

A tartósan magas pulzusszám sem túl szerencsés, ráadásul a pulzuscsökkentő gyógyszereket egyéb kedvező hatásaik miatt is adjuk. Nem tudom, próbáltak-e más szert, vagy csak a fenti hármat (kis dózisú Betaloc, Nebilet talán kevésbé csökkenti a pulzusszámot) , de az eszméletvesztések miatt érdemes lenne 24 órás EKG-t csináltatni rosszindulatú ritmuszavarok, ill. pacemaker-beültetést indokló állapotok kizárása céljából. Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. szeptember 15., 18:37; Megválaszolva: 2009. szeptember 15., 18:37
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
éjszakázás infarktus után
Aspirin Protect
Szívinfarktus után
szexuális élet szívinfarktus után
Szívinfarktus?