• Szívinfarktus?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Hajnalban arra ébredtem, hogy mellkasi fájdalmam van. Először arra gondoltam, hogy biztosan rossz helyzetben feküdtem, és elnyomtam. A hátamra feküdtem és visszaaludtam, de kis idő múlva újra felébredtem mellkasi fájdalomra, és a jobb karom el volt zsibbadva. A zsibbadás hamar elmúlt, a mellkasi fájdalom azonban kb. másfél óráig fennállt. A vérnyomásom rendben (100/70), a pulzusom kb. 80. Jelenleg három gyógyszert szedek (cukorbetegség, magas vérzsír és koleszterinszint, magas húgysav szint). Kb. egy hónapja egyik éjszaka hasonló tünetekkel (mellkasi fájdalom, magas vérnyomás) voltam orvosnál, akkor tárták fel a fenti problémákat. Az EKG nem mutatott semmi rosszat. Lehetséges, hogy közel állok egy infarktushoz?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt kérdező!


        A mellkasi fájdalom hátterében a gerinc ízületeinek betegsége, vérnyomáskiugrás is állhat, de tekintve a rizikófaktorokat (cukorbetegség, emelkedett koleszterinszint, magas vérnyomás) komolyan felmerül koszorúér-betegség lehetősége. A nyugalmi (nem panasz vagy terhelés alatt készült) EKG nem feltétlenül kóros, a gyanút eszközös vizsgálatokkal (terheléses EKG, szívultrahang, izotópos vizsgálat, esetleg coronaria CT) lehet megerősíteni.
        Bár mellkasi fájdalomhoz sok ok vezethet, mindig komolyan kell azt venni, ezért mielőbbi kardiológiai kivizsgálás javasolt. Az eredmények függvényében dönt a kezelőorvos a további beavatkozások szükségességéről, illetve a gyógyszeres kezelésről.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-03 19:21:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 07:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés