Szivinfartusom lehet vagy csak a közelébe járok!

Tisztelt doktornö (UR)

Szretném önntöl megkérdezni hogy az infartus közelébe járok -e esetleg! a tünetek rám jellemzöek!

Éjjel gyakran arrra ébredek hogy légszomjam van a mellkasomon pontosan középpen erös szuro fájdalmat érzek ami elö fordul hogy a karomba is kisugárzik a ball oldalra a hö hullám van rajtam aztán a másik percekbe fázom  a vérnyomásom elég ingadozo 135/52 vagy volt ollyan hogy 152/38 vollt akkor nagyon rosszul éreztem magam a fejem is nagyon sokat fáj kezem és lábam ujai hidegek sokszor! Voltam a házi orvosomnál kaptam a magas vérnyomásra Renitec tablettát ami nem mindig visszi le volt hogy ügyeletre kellettt menni mert nagyon magas volt! Semmien vizsgálatra nem küldött el a házi orvosom meg sem tudom mondani mikor voltam utoljára kivizsgáláson! Várom válaszát elöre is köszönöm szépen Tisztelettel Farkas Mária

  

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza légszomj témában

Tisztelt Mária!

A mellkasi fájdalomnak és a légszomjnak számos oka lehet. A szúró jellegű mellkasi fájdalom nem típusos, hátterében mozgásszervi ok is állhat (pl. gerincbetegség) , de az éjszakai légszomj, a bal karba sugárzó fájdalom felvetik a szívbetegség lehetőségét. Indokolt lenne a vérnyomás megfelelő beállítása, valamint egy belgyógyászati/kardiológiai kivizsgálás, kezdésként egy nyugalmi és egy terheléses EKG, valamint egy szívultrahang elvégzése. Ezek eredményei alapján lehet dönteni további vizsgálatok szükségességéről és a gyógyszeres kezelésről. Beszélje meg háziorvosával panaszait és félelmeit, ha a vizsgálatokkal nem igazolódik komolyabb eltérés, Ön is megnyugszik, ha pedig koszorúér-betegségre utaló jelekre derül fény, megelőzhető egy súlyosabb eltérés

kialakulása.

Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. január 13., 08:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:31
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Szívinfarktus
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 28 éves vagyok. Nem nagyon szeretnék feleslegesen és nem a témával kapcsolatban írni, úgyhogy próbálok rövid lenni. 10...
Szívritmuszavar
COVID elleni oltás szívinfarktus...
Vérhigító szüneteltetés
Infarktusom volt?