• Végezhető-e fizikai aktivitás szívinfarktus után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyógyszerész vagyok, és fordulnak hozzám tanácsért ismerőseim. Egyik legutóbbi kérdés az volt, hogy szívinfarktus után, aki nagyon szeretne újra teljesen egészséges lenni, milyen sportot kezdhet el, milyen intenzitással. Nem elhízott, nem dohányzó, nem italos ember, "csak" nagyon sok az életében a stressz. Átnézve a hozzáférhető forrásokat a Neten, nem találtam, csak rendkívül általános utalásokat, hogy igen, fontos a rendszeres mozgás. Ennél konkrétabb támpontot szeretnénk. Az elbocsátó kardiológiai osztályon még ennyit sem mondtak. Van-e olyan fórum, intézet, ahol kaphatnánk erre elfogadható választ?

        WEBBeteg szakértő válasza a szívinfarktus témában

        Az infarktus nem más, mint a szívizom bizonyos területének elhalása. Oka az adott szívizom terület vérellátási zavara, amit a koszorúerek súlyos szűkületei és akut elzáródása hoz létre, tehát már meg is válaszoltuk kérdését, mely szerint, akinek infarktusa volt, nem tud meggyógyulni ebből az állapotból teljesen, mivel a szűkületek továbbra is rontják a szívizom vérellátását.

        Az infarktus attól függően, hogy milyen izomterületeket érint, a szív teljesítményét is rontja, ha súlyos mértékű volt. A rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás nagyon fontos. A gyógyszeres kezeléssel panaszmentesség érhető el - főleg enyhébb estekben hatásos - és emellett korlátozott fizikai aktivitás végezhető. Idővel általában a terhelhetőség fokozatosan csökkenni szokott. A betegség súlyosabb stádiumaiban a gyógyszerek nem elegendőek, és szívműtét jelenthet megoldást.

        Dr. Palotás Lehel, szívsebész


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-09 22:29:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás, szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel. A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...
        Volt két szivkateterezés két koszorú érben a harmadik koszorúeret lezárták szövetelhalás miatt.Volt egy szívinfarktus amit lábon hordtam ki. Alkalom szerűen nyomó érzést érzek a szívemnél, olyan mind ha megfognak belűről és nyomnák...
        Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet végigköhögtem sűrű zöldes váladék szakad fel.Tegnap este munkából hazaérve kezdtem el érezni hogy a...
        Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és mennyi az az érték ameddig az elfogadott.lehetséges-e hogy az EKG- vizsgálat infarktus jeleit...
        2014.08.21-én első és hátsófali infarktusom volt.3db sztent került beültetésre.Erős dohányos voltam és most sem tudom meg állni hogy ne gyújtsak rá.Vettem egy e-cigarettát és ezt szeretném használni, E-liquid folyadékos.Kérdezném hogy...
        Tisztelt dr úr, dr nő! Kérdésem szedhető e együtt a Trombex 75 mg-os tabletta a z Esomeprasol sandoz 40 mg.os gyomornedv ellenálló tablettával? Ui. a háziorvosom azt mondja nem, mert az esomeprasol sandoz gátolja a Trombex felszívodását. A...