gyógyszer szedése

Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás, szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel. A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a gyógyszert, mivel volt már két szívinfarktusom, és van vérnyomás ingadozásom is mostanában.Féltem a szívemet, és elég erős antibiotikumnak tartom a leírtak alapján. Szeretném a Tisztelt Doktornő véleményét kikérni, és a javaslatát megköszönve, várom válaszát. Tisztelettel: doneva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza köhögés témában

Kedves Kérdező! Önnek igaza van, a fenti gyógyszer egyes szívbetegségek illetve speciális, szerencsétlen körülmények összejátszása esetén ritkán ritmuszavart okozhat. De ez nem azt jelenti, hogy tilos szívbetegeknek adni ezt az antibiotikumot szükség esetén. Sajnos vizsgálat nélkül nem megállapítható, hogy mi Önnek a legjobb gyógyszer. A háziorvos bizonyára a legmegfelelőbbet szándékozott Önnek adni, de amennyiben bizonytalan mégis, javaslom, hogy pulmonológiai vizsgálatra menjen el a további teendők megbeszélésére.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2018. március 27., 10:34; Megválaszolva: 2018. március 27., 22:08
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Vérhigító szüneteltetés
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
Ejekciós frakció javulása