• Bal szívfélelégtelenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és mennyi az az érték ameddig az elfogadott.lehetséges-e hogy az EKG- vizsgálat infarktus jeleit mutatja de pár órával később már nem észlelhető ez a betegség. Mit jelent a ne4m ST elevációs szívinfarktus.kell-e ilyen esetben a beteget korházba küldeni vagy haza mehet.Észre vehető-e a szívultrahangos vizsgálatnál az esetleges tüdőödéma. A mellkas felső részén szorító fájdalom van, köhög. Nem szív fáj, hanem a felső mellkas. Milyen fajta terápiás kezelések lehetségesek. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Többféle Troponin létezik, és a laboratóriumok sem egységes módszerrel dolgoznak, ezért különböző értékek is normál tartományban lehetnek. A troponin emelkedés a mellkasi fájdalom után már néhány órán belül kimutathatja az szívinfarktust. Az EKG valóban változhat időről időre és a szívultrahang vizsgálat során is lehet eltéréseket látni általában. A nem ST elevációs szívinfarktus kórházi kezelést igényel akut szakban. A tüdőödéma súlyos állapot, nem csak ultrahanggal, hanem fizikális vizsgálattal észlelhető. Mellkasi fájdalom oka sokféle lehet - a gyomorsav túltengéstől, a nyelőcső, tüdő, mellhártya megbetegedésein át az izom- csont és ízületi elváltozásokig. Természetesen ér- és szívbetegség is állhat a fájdalom hátterében. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2015. január 15., 19:19; Megválaszolva: 2015. január 15., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás, szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel. A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...
        Volt két szivkateterezés két koszorú érben a harmadik koszorúeret lezárták szövetelhalás miatt.Volt egy szívinfarktus amit lábon hordtam ki. Alkalom szerűen nyomó érzést érzek a szívemnél, olyan mind ha megfognak belűről és nyomnák...
        Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet végigköhögtem sűrű zöldes váladék szakad fel.Tegnap este munkából hazaérve kezdtem el érezni hogy a...
        Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és mennyi az az érték ameddig az elfogadott.lehetséges-e hogy az EKG- vizsgálat infarktus jeleit...
        2014.08.21-én első és hátsófali infarktusom volt.3db sztent került beültetésre.Erős dohányos voltam és most sem tudom meg állni hogy ne gyújtsak rá.Vettem egy e-cigarettát és ezt szeretném használni, E-liquid folyadékos.Kérdezném hogy...
        Tisztelt dr úr, dr nő! Kérdésem szedhető e együtt a Trombex 75 mg-os tabletta a z Esomeprasol sandoz 40 mg.os gyomornedv ellenálló tablettával? Ui. a háziorvosom azt mondja nem, mert az esomeprasol sandoz gátolja a Trombex felszívodását. A...