• Ezek szívbetegségre utaló tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő/úr! Három hete hajnalban 4h körül erős gyors szívdobogásra ébredtem és a bal oldalam majd le szakadt és a hónam alján is éreztem szorítást.Van egy vérnyomásmérőm (felkarmérős)amely nem tudta megmérni a vérnyomásom, kiakadt a mérésben.Kétszer próbáltam nem sikerült megmérnem a vérnyomásomat. A barátom bevitt az ügyeletre és megállapították hogy Szívinfarktusom van.Kaptam Betalocot és nyugtatót és a számba spreet nyelv alá. Beküldtek a sürgősségi osztályra.Ott is mérték a vérnyomásom és az EKg, vért vettek de nem találtak Szívinfarktusra utaló rosszulétet sem más Szívbetegségre utaló dolgot.Vártam 5 h-át és kaptam egy frontin nyugtatót., hazaküldtek. Másnap a háziorvosom felírta a Betalocot, ha mégegyszer előfordulna a rosszullétem.Volt is 3szor vettem be 10mgosból felet, mert nem tudom hogy most mitől vannak ezek a rosszulléteim, de jobban lettem.Volt egy nyaki gerincműtétem Titán lemez csavarokkal, ami után már volt ehhez hasonló gondom, voltam Kardiologián 24h EKGn de nem találtak komoly Szívbetegséget csak enyhe szívzörejt.Ön szerint lehettek -e Szívbetegségre utaló jelek vagy más eredetű lehet -e betegség amely kiválthatja ezt a panaszt?

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

        Kedves Kérdező! A fentiek alapján javasolt ismételt részletes kardiológiai szakorvosi vizsgálat, kérjen beutalót családi orvosától. Az mindenképpen jó hír, hogy nagyon kis adag gyógyszer szünteti a panaszt. A vizsgálatig fogyasszon napi 2 L folyadékot, és kerülje a koffein tartalmú italokat (kávé, fekete tea, cola, energiaital). Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. március 20., 21:02; Megválaszolva: 2012. március 21., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás, szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel. A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...
        Volt két szivkateterezés két koszorú érben a harmadik koszorúeret lezárták szövetelhalás miatt.Volt egy szívinfarktus amit lábon hordtam ki. Alkalom szerűen nyomó érzést érzek a szívemnél, olyan mind ha megfognak belűről és nyomnák...
        Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet végigköhögtem sűrű zöldes váladék szakad fel.Tegnap este munkából hazaérve kezdtem el érezni hogy a...
        Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és mennyi az az érték ameddig az elfogadott.lehetséges-e hogy az EKG- vizsgálat infarktus jeleit...
        2014.08.21-én első és hátsófali infarktusom volt.3db sztent került beültetésre.Erős dohányos voltam és most sem tudom meg állni hogy ne gyújtsak rá.Vettem egy e-cigarettát és ezt szeretném használni, E-liquid folyadékos.Kérdezném hogy...
        Tisztelt dr úr, dr nő! Kérdésem szedhető e együtt a Trombex 75 mg-os tabletta a z Esomeprasol sandoz 40 mg.os gyomornedv ellenálló tablettával? Ui. a háziorvosom azt mondja nem, mert az esomeprasol sandoz gátolja a Trombex felszívodását. A...