Alattomos Candida?

Tisztelt Doktorno/Ur! Eloszor is szeretnem megkoszonni a korabbi segitseget, igazan sokat jelentett! Par hete erdeklodtem az Atkins dieta szivre gyakorlot hatasarol, es sajnos azota sem gyogyultam meg. Allapotom tovabbra is hullamzo, par napig szinte tunetmentes vagyok, aztan 2-3 napig nagyon rosszul. Ilyenkor iszonyatosan eros hatfajas gyotor, a legzesem tobbszor is ijesztoen 'keves', sohajtoznom kell, ami paras kornyezetben vagy sok edesseg elfogyasztasa utan par oraval meg inkabb jellemzo, gyakran nehezen nyelek, mintha gomboc lenne a torkomban. A szivem tovabbra is tobbszor nagyokat dobban, szinte minden nap. Lazam, hoemelkedesem soha sincs, az altalanos kozerzetem jo, etvagyam remek. Fizikai megterheles hatasara erdekes modon nem alakul ki legszomj, sot, dohanyzas utan sem - sajnos meg nem sikerult egyertelmuen megfigyelnem mi is valtja ki pontosan. A hatfajas jelentkezesekor tobb csigolyam is nagyon erzekeny, gyenge erintesre is, es a fajdalom szetarad az egesz jobb felso reszembe, meg elore is, a szegycsontomig. Ilyenkor gyulladas erzes van, neha a fulemben is erzem. Ez 2-3 nap alatt egeszen elviselhetore enyhul. Kb 10 hete, amikor a szornyu egeszsegtelen dietamat vegeztem, antibiotikumos kezelest kaptam leguti fertozes, horghurut diagnozisara. Ez kesobb, 4 het mulva megismetlodott, de akkor sem tortent javulas, sot. Kozben a huvelyem kornyeken eroteljes egeto erzes, majd kisebesedes jelentkezett, valamint a Candida tulszaporodas egyertelmu jeleit tapasztalom. Sajnos kulfoldon elek, ahol nagyon szokatlan nemtorodomseget tapasztaltam eddig is, es visszasirom a magyar egeszsegugyet... Korzeti orvosom (2 honap utan) teljes verkep vizsgalatot es rontgent rendelt el, aminek holnap jon meg az eredmenye. Mar elore nagyon felek, ha lesz elvaltozas, azert, ha nem, akkor pedig azert. Ugyanis sokat erdeklodtem, es ugy latom, hogy a Candida tulszaporodasa igenis nagyon komoly gondokat okozhat a belso szervekben is. Mivel nalam a huvelyemnel mar tulszaporodott, nagyon felek, hogy a tudommel, legcsovemmel es egyeb bajaimmal kapcsolatban is a Candida okolhato. Amikor rakerdeztem a korzeti orvosnal, csak legyintett, hogy az nem vandorol a verben, hanem lokalizalt, ahol van, ott is marad. Hogyan lehet, hogy o meg nem hallott rola, amikor mar tobben bele is haltak a szovodmenyeibe? Kerem szepen legyen szives elmondani a velemenyet errol a feltetelezesrol! Neha nagyon megijedek, halalfelelmem van, mert arra gondolok, hogy lehet, hogy mar a tudom nyalkahartyajat is ostrom ala vettek, felemesztenek lassan. Olyankor azzal nyugtatom magam, hogy annak nagyon komoly tunetei lennenek, pl. a laz, vagy elesettseg, durvabb fulladas. On szerint ha a tudot is erinti, akkor annak latszodnia kellene a rontgen felvetelen vagy a verkepben? Nem is tudom, mit tehetnek, hogy megelozhessek valami komoly bajt. Rheumatologusnak meg a kornyekere sem mehetek, fizioterapiara kuldtek volna, de 3 honap a varakozasi ido. A napi 3 Paracetamol miatt mar tele van a mellkasom apro kiutesekkel is. Nagyon megkoszonom, barmit is valaszol, es orulnek ha valami tanacsa is lenne szamomra.:) Szep napot kivanok! Lilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a fulladás témában

Kedves kérdező! Először is, lehet, hogy a múltkori válaszban nem fogalmaztam elég határozottan. Tehát a dohányzás, főleg fogamzásgátló mellett, egyértelműen káros az egészségre, jó lenne abbahagyni, és az Atkins diéta lecserélése egy kiegyensúlyozottabb étrendre nem azt jelenti, hogy sok édességet kellene enni. A dohányzás egyébként fokozhatja a bedobbanásokat, ugyanígy a kávé is. A fulladás, hátfájás hátterében is lehet szívprobléma, a rizikótényezők fényében én továbbra is azt mondanám, hogy próbáljon meg eljutni kardiológiai kivizsgálásra, bár a háti panaszok inkább mozgásszervi eredetűnek tűnnek (lehet, hogy valamilyen, a hátizmokat megerősítő sport segítene, pl. úszás, jóga, de jobb lenne, ha előbb látná egy reumatológus is.). A Candida alapvetően a nyálkahártyák megbetegedését okozza, invazív, szervi candidiasis valamilyen hajlamosító tényező miatt szokott kialakulni, ilyen pl. a legyengült immunrendszer (hematológiai betegségek, transzplantáció után, immunszuppresszív szerek szedésekor, kemoterápia, szteroidkúra során), bizonyos eszközös orvosi beavatkozások (pl. gépi lélegeztetés, centrális katéter), nem hinném, hogy Ön ennek a veszélynek van kitéve. Ráadásul tüdőérintettség esetén valószínűleg láz, erősebb fulladás is jelentkezne, a röntgenen is lenne eltérés, szerintem ennek a betegségnek nagyon kicsi a valószínűsége. Mindenesetre a vérkép és a röntgen fényében többet fogunk tudni, vizsgálat nélkül ez csak találgatás.

Kérdés: 2011. október 21., 00:59; Megválaszolva: 2011. október 22., 16:53
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...