Magasabb pulzus

24 éves egyetemista lány vagyok. Korábban pánikbeteg voltam, és erősen szorongó személyiségem van. Mindig tisztában voltam vele, hogy magasabb a pulzusom, ez körülbelül 80-90 nyugalmi állapotban. A vérnyomásmérés témájától sokszor felmegy 100-110-re is, de pár mérés után normálizálódik. Nem vagyok túlzottan edzett, viszont idegeskedős annál inkább. A vérnyomásom emellé természetesen normális. Két éve volt EKG-m, akkor is mondták, hogy kicsit magas a pulzusom, de ritmuszavarom nincsen. A kérdésem az lenne, hogy mennyire jelenthet számomra problémát? Érdemes lenne a kivizsgáláson részt vennem? Esetleg, a rendszeres mozgás beiktatásával csökkenteni lehetne-e az alapjáraton kicsit magas pulzusomat? Lenne-e még valamilyen módszer, ami segíthetne számomra? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzusszám témában

Kedves Fiatal Lány! Kivizsgálást javaslok, érdemes kardiológiára beutalót kérnie, hogy megállapítsák, mi áll a háttérben. Oka lehet kardiológiai ok, túlműködő pajzsmirigy, vérszegénység, járjanak utána, hogy szervi probléma van-e a lelki okok mellett a háttérben.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 17., 15:14; Megválaszolva: 2011. október 18., 10:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE