• Mitől lehet magas a koleszterin szintem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! 19 éves nő vagyok,, gyakori fejfájás miatt küldtek vérvételre. Több eltérés is volt, de ami engem aggaszt, hogy az összkoleszterinem magas (5.8 mmol/l), a HDL-koleszterinem pedig alacsony (1.11 mmol/l) Az orsvosom csak annyit mondott, hogy hát ez nem jó, majd egy év múlva újra megnézetjük... Nem értem, hogy mitől lehet ez, hiszen kb. 9 éve nem eszem húst, csak nagyon ritkán halat, tojást fél évben 2-3szor, natúr joghurtot, kefírt szoktam gyakran fogyasztani, de tejfölt, túrót, sajtokat csak nagyon ritkán, akkor is csak keveset. ÉS úgy tudom, hogy koleszterin csak az állati eredetű élelmiszerekben van. Akkor mégis mi lehet a probléma? (Édesapámnak magas, de ő rendszeresen fogyaszt húsokat, zsírokat...) Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Kedves Kérdező! Vezessen étkezési naplót, ezt mutassa meg szakembernek, mert elképzelhető, hogy rejtett zsír formájában kerül be a koleszterin. Ha nem az étrend az ok, akkor genetikai háttere lehet a problémának.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 16., 13:43; Megválaszolva: 2011. október 17., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés