• Szív-érrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.No/Ur! Edesapam 52 eves.A csaladban orokletes a sziv-errendszeri problema..Neki is eleg csunya visszeres a laba.Ezelott 1-2 evvel keszitettek neki EKG-t, nem volt semmi gond.Viszont amikor idovaltozas van, mint amilyen erosebb front volt a napokban is szorit a mellkasa, es a bal vallaba zsibbad, sugarzik a fajdalom...Lehet nem is a szivvel van gond hanem koszoruer problemai vannaK?Az is ugyanilyen tuneteket okoz, az Ekg pedig nem mutatja ki?Ha megsem tudom ravenni hogy forduljon orvoshoz mit lehet tenni az ilyen napokon hogy csokkentse az infarktus/agyverzes eselyet? Amugy a koleszterin szintje normalis, nem dohanyzik. Valaszat es segitseget elore is koszonom, Zsanett

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Zsanett! A szívet a koszorúerek táplálják, tehát lényegében egy dologról van szó (bár a szívnek a koszorúér-betegségen kívül lehet számos egyéb baja is). Szóval ha 1-2 éve történt utoljára EKG, azóta történhetett egy s más, kialakulhatott jelentősebb fokú koszorúér-szűkület. Ráadásul a nyugalmi EKG nem feltétlenül mutat eltérést, lehet, hogy csak terhelésre, mozgásra jönnek ki az eltérések, panaszok, amikor nő a szívizomzat oxigénigénye. Ettől függetlenül lehet mozgásszervi eredetű is a fájdalom, de az életkor, a panaszok jellege alapján indokolt kardiológiai vizsgálatra menni, hogy mihamarabb ki lehessen zárni a komoly bajt. Próbálja meg rávenni a vizsgálatra az édesapját.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 09., 15:13; Megválaszolva: 2011. október 10., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés