• Szívgondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktorok arra lennék kiváncsi hogy kb 7 éve a bal mellkasomban szoktam szuro fájdalmat érezni a szivem kornyeken,nemtudom mi lehet ennek az oka.elosszor az idovaltozasra gyanakodtam mivel lehules elott eszleltem viszont menstruaciom elott 3napig nagyon ideges voltam és akkor is ereztem.de ekkor nemszurt hanem mar fajt.voltak eles szurasaim mikor mejdnem osszecsuklottam a fajdalomtol.maskor enyhebbek es volt hogy kb 2 honaoig semmi szurast vagy fjdalmat nemereztem.azzal tisztabavagyok hogy a sziv nemszurhat viszont nemtudom milehet ez a szivtajeki szuro fajdalom,ami nincs osszefugesbe a megterhelessel.voltam 2szor ekg en ott minden jovoot.cigizek es ket gyermekem van.sokat ulok gepelott szeretnem tudni hogy a stresz okozhatja ezt vagy valami mas,es hogy a szivemmel lehet e gond vagy mas all a hatterben.es meg erdekelne hogy az ilyen szurasok veszejesek e mivel elegge megkeseritik a mindennapjaaimat.magasagom 173 cm,és 65kg vagyok valamint a vérnyomasom nem magas inkab alacsony a taplalkozasom rendszerteen.köszönöm eöre is vállaszát

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Mellkasi fájdalmat rengeteg dolog okozhat. A szúró jellegű fájdalom valóban nem típusos szívbetegségre, az életkora alapján sem nagy a valószínűsége, hogy koszorúér-betegsége legyen, ennek ellenére lehet, hogy érdemes lenne kizárni a szervi eltérést - ha nincs szívbetegség, akkor lehet biztonsággal kimondani, hogy nem veszélyesek a fájdalmak. Elképzelhető, hogy az ülő helyzet, nem megfelelő testtartás miatt jelentkeznek a panaszok, de a stressz, idegesség is kiválthat ilyet. Érdemes lenne többet mozogni, a gép előtt ülve is többször nyújtózni, kicsit felállni sétálni, ill. valamilyen relaxációs, stresszoldó technikát elsajátítani (autogén tréning, jóga), a cigaretta elhagyása pedig hosszú távon jelenthet előnyt. HA a panaszok nem változnak, és a kardiológiai vizsgálat rendben van, reumatológiai szakrendelés felkeresése jön még szóba.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 03., 12:52; Megválaszolva: 2011. október 06., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés