• Terhesség, EKG

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        11. hetes terhes vagyok. EKG vizsgálat alkalmával ezt írták a papíromra, de nem mondtak semmi különöset: "II, III, aVf-ben, V5-6-ban kissé süllyedt ST. Sinustachicardia, fr. 96/min" Ez mit jelent és kóros-e? Panaszom nincs, eleve hamarabb elfáradok gyalogláskor, (hegyen lakom), mint a terhesség előtt. Választ köszönöm előre is.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Ez az EKG rendben van, a 96-os pulzus kissé szapora lenne, de terhesség során emelkedik a pulzusszám, tehát ez sem kóros, enyhe ST-eltérés sem ritka várandósság alatt. Ha nincs mellkasi panasza, nincs vele teendő.


        Kérdés: 2011. szeptember 23., 14:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 22:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom