• vérnyomás csökkenés furás közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        25 éve rendszeresen futok. Az utóbbi időben észrevettem, hogy úgy 8-10km-nél valamilyen gyengeség és szédülés fog el.Tíz perc után lemértem a vérnyomást, ami 88/60 volt, míg a pulzus 140, a kinti hőmérséklet kb. 30C volt. A normál értékek napközben stabilak: 125/88, a pulzus 66.Ha egyáltalán kell, milyen vizsgálatokat volna ajánlatos elvégeznem és mi lehet az oka? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A 30 C fok meleg nem a legoptimálisabb hőmérséklet a futáshoz, bár arról nem írt, hogy régóta folyamatosan sportol, vagy most kezdi az edzéseket. Ez nem mindegy ugyanis. Ha 140 körülire felmegy a pulzus, természetes, hogy nem tudja tartani a vérnyomást a szervezet. Mindenképpen hasznos lenne egy részletes kardiológiai kivizsgálás, terheléses EKG és szív ultrahang, 24 órás monitorozás, stb. Ezek eredményeinek függvényében lehet dönteni a teendőkről. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 22., 18:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 20:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom