• Ritmuszavar????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Acbg műtétem volt 17 éve.Vérnyomásom szinte beállíthatatlan.Hónapok óta lassan kialakuló, most már szinte állandósuló KES keseríti meg napjaimat.Most már hirtelen szédülés, légszomj és ájulásérzés kíséri. Holtert tettek fel, mely igazolta a KES-t. Kardiológusom előjegyzett ECHO-ra és terhelésre. Nem vagyok egy tolakodó típus, így nem kértem azonnali vizsgálatomat, de rosszulléteim éjjel nappal szaporodnak, terhelés nélkül leizzadok, állandó fáradtsággal küszködök. Mit tehetek én a saját érdekemben??

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! A leletek pontosabb ismerete nélkül nem sokat lehet tenni, esetleg MAgne B6 megpróbálható, ill. ne nagyon terhelje magát a vizsgálatokig. Jó lenne kizárni, nincs-e keringészavar (vezetnek-e a graftok, nincs-e a bypass-on vagy a koszorúereken szűkület/elzáródás), ha ilyen nem igazolódik, gyógyszeresen vagy katéteres ablációval lehet még befolyásolni az extrákat, bár a siker nem mindig 100%-os.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 11:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 23:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: