Túlzottan erős szívdobogás

Tesztelt doktornő Jelenleg angliában élek, és nem igen adatik meg normális orvoshoz fordulni itt.Pár hónappal ezelőtt voltam otthon egy kardiológusnál aki megállapított egy olyat (sajnos a szaknevét már nem tudom) hogy az egyik szívbillentyűm magasabra ver mint kéne így a vér beáramlik olyan helyre ahova nem kéne vagy valami hasonló. Igazából azt mondta, hogy ne végezzek semmilyen fizikai megterhelést.Na most ennek ellenére én egy éve kb edzek mivel egy másik orvos azt mondta nyugodtam csináljam. Ma 10 perc normál tempójú futásnál kb 190 pulzust mértem per perc, és hihetetlen erős szívveréssel amit végig érzek az egész testemben.Van úgy, hogy nyugalmi állapotból fel álva egyszer csak azt érzem pl a nyaki részen hogy 2-3 ütés erejéig mintha eröletetten verne lelasulva.Itt nem tudom, hogy kimarad egy egy szivdobbanás vagy valami más. Illetve a mellkhasi bal hajlatnál nem rendszeren nyom valami, nem tudom hogy ez összefüggésben lehet e az egésszel. Érdeklődnék hogy merre induljak, vagy egyátalán edzhetek e tovább stb? Köszönettel.Tamás

Dr. Bene Orsolya válasza terhelés témában

Kedves Tamás!

Sajnos ez elég kevés információ, jó lenne tudni, pontosan mi is a baj a billentyűvel, miért tanácsolhatta azt az első kardiológus, hogy ne terhelje magát (pl. egy enyhe prolapsusnál nem szükséges semmilyen korlátozás, de nem derül ki, itt erről van-e szó - nem tudja bemásolni az akkori leleteket? ) . Az egy-egy kihagyás sem feltétlenül rossz, de a bizonytalan mellkasi fájdalom/nyomás és a nem tisztázott billentyűhiba miatt, ha megoldható, jó lenne kardiológiai vizsgálatra menni, és annak az eredményéig nem nagyon erőltetni az edzéseket.

Kérdés: 2011. szeptember 07., 18:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 21:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Válasz
Igen az jó ha rendben van az Ultrahang, de voltam mozgásszervi kivizsgáláson és rendben van minden, pszihés oka sem lehet igaz kiírt a kardiológus...
Nyomás a fejben futáskor
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy amikor futok, kb. 200 méter után a fejemben nyomás keletkezik (leginkább a felső tájékon) , és úgy érzem...
Terhelés utáni rosszullét
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeptember óta járok konditerembe súlyokat emelgetni. Az utóbbi 2 hónapban járok úgy, hogyha nagyobb súllyal gugolok v....
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.