Infarktus

mitrális műbillentyűm, sick sinus szindroma miatt kétűregű pacemakerem van,, 1 hete voltam pacemaker ellenőrzésen állitani kellett rajta és kiiktatták a CLS-t. 2-3 napja nem érzem jól magam, tüneteim légszomj, gyengeség, szinte kéz-láb remegése, a fejem teljes egészében, de főleg nyaktájékon fáj, a hátam, a mellkasom és a torkomban égést érzek, mi lehet a probléma?

Dr. Bene Orsolya válasza infarktus témában

Kedves kérdező!

Elképzelhető, hogy a pacemaker átállításával összefüggésben jelentkeztek a panaszok, de jó lenne tudni, milyen paramétereket állítottak, nincs-e ritmuszavara, miért kellett kikapcsolni a CLS-t stb. Jó lenne látni azt is, a műbillentyű megfelelően működik-e, lehet magas vérnyomás is a panaszok hátterében, a légszomj, égő mellkasi fájdalom miatt még akár a címben emlegetett infarktus is felmerül - ezeket csak vizsgálattal lehet kizárni. Javasolt mielőbbi orvosi vizsgálat.

Kérdés: 2011. augusztus 31., 13:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 13:55
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Fáj a mellkasom - Infarktusom van?
Ha fáj a mellkasom, akkor mekkora a valószínűsége annak, hogy infarktusom van?
Szíven lévő folyadék
Kedves Doktornő! Édesanyámnak folyadékot találtak a szívén nagyjából 2 hónapja, azóta volt szív MR vizsgálaton is. Tudtunkkal nem volt beteg...
Gyógyszer kölcsönhatás
Tisztelt Doktornő! 40 éves, 164/52 nő vagyok. Évente kb 1 alkalommal előforduló pitvarfibrilláció miatt 3 éve Eliquis 2,5mg véralvadásgátlót...
Hirtelen szívleállás
Tisztelt Doktornő! Már egy ideje foglalkoztat a hirtelen szívleállás. Találtam egy cikket is ezzel kapcsolatosan, ezt kérem olvassa el. A kérdésem...
Szívverés érzés
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy januárban voltam covidos. Anyám napokig mondta, hogy ebbe bele lehet halni ilyenek. Valószinüleg tudatalatt...