• Szivfibrilláció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö. Van egy hatalmas problémám. Volt egy rosszullétem amivel bekerültem a korházba és megmütötték a szivem. Az orvos azt monda hogy izomkötegeket vágot,égetet el amik átvezették az elektronokat és igy az a hid ami a szivemben le kellett volna fognia a nagyobb l9késeket az nem möködött ,de azokat elvágta és igy az helyrejött. a problémám az hogy rájött az orvosom hogy bal pitvari szivfibrilláciom van vagyis béta hullámok miatt néha megremeg a szivem a helyett hogy verne. irt is fel béta blokkolot de attol rosszul voltam mindig szédültem és csak ugy tudtam menni ha valakibe belekaroltam,igy abbahagytam a szedését. Rájöttem hogy a só befolyásolja az állapotom igy nem eszek sót igy a panaszok elviselhetöek .Viszont ha rendesen sözöm az ételt a panaszok megerösödnek és szinte minden percben elöjönnek kissebb nagyobb kihagyásokkal, mit kellene tennem mert a béta blokkolot nem birom szedni mert ugy nem tudok dolgozni és sajnos igy sem hiszen fulladok megszédülök sokszor .Érdekelne a leszázalékoltatás mert nem tudok igy dolgozni mit javasol mit tegyek a nebelit nevü gyogyszert szedtem. Várom válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a pitvarfibrilláció témában

        Kedves kérdező! Érdemes lenne visszamenni elektrofiziológiai szakrendelésre. A Nebilet nagy valószínűséggel nem fogja megelőzni a pitvarfibrillációs epizódok kialakulását, erre vannak más ritmusszabályzó gyógyszerek, tény, hogy ezeknek más mellékhatásuk lehet, ezt mérlegelni kell. Lehetőség még az abláció pitvarfibrilláció esetén is, bár a sikerarány kisebb, mint más ritmuszavaroknál. Jó lenne Holtert is látni, hogy mik ezek a percenkénti kihagyások, tényleg pitvarfibrillációról van-e szó. Javasolt visszamenni kontrollra, 32 évesen még elég fiatal, hogy ennyire ne bírja a terhelést (nem kifejezetten a munka, hanem a mindennapi tevékenységek miatt).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 00:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 28., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés