• Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor no˛/ur en 33 eves vagyok! 6 eve magasvernyomasos beteg vagyok rendszeressen szedem az enalapril 20 mg gyogyszertnapi 2 szer 1-et de emelett durvan 3 eve panik beteg letem amit megint csak kezelek mar 3 eve eleg jol alok mar a panikbetegsegel elege lecsillapodot de nem szunt meg!! coaxilt es eglonilt szedek ra. nemreg kb felevig ritmus zavarom is volt de ma mar ugynezki megszunt,legalabis remelem , de mindezek mellet gyors a pulzusom ojan masfel eve kezdodot a gyors pulzus arra is szedek metoprollol 50 mg napi 1 et.a kerdesem az volna hogy megszunike valaha a gyors pulzusom???? vagy nem??? es ha nem akor ez hoszutavon okozhate komojabb szivproblemat meg a gyors pulzus?? valaszat koszonom tisztelettel.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szapora szívverés témában

        Kedves kérdező! Esetleg érdemes lenne kivizsgálni, nincs-e más eltérés, belgyógyászati betegség a magas pulzus mögött. Emellett az optimális testsúly elérésével, rendszeres testmozgással, sporttal is segítheti a pulzusszám csökkenését, ez segíthet csökkenteni a vérnyomást is. Jó lenne a lelki dolgokat is rendbe tenni, a stressz, pánik szintén emelheti a pulzust. A túl gyors pulzus okozhat hosszú távon "szívproblémát", ún. tachycardiomyopathiát, de azért erre 90-100/perces frekvenciánál nem nagyon kell számítani. A stressz azonban egyéb betegségek kialakulásának is kedvez - próbáljon meg változtatni az életmódján ezek elkerülése érdekében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 16:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 21:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés