• Szívügy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy tanácsot és tájékoztatást kérjek egy diagnózis alapján. Kardiológiai vizsgálaton voltam és a következő diagnózist kaptam: -kéthegyű billentyű elégtelensége -háronhegyű billentyá elégtelensége -aorta billentyű elégtelensége -kamrai extrasystole - pitvari extrasystole Néha fizikai megterhelésre kicsit nehezebben lélegzem, nem bírok úgy, mint pl-: fél évvel ezelőtt. Szedek concort, illetve ramace-t. Azt szeretném tudni mennyire komoly a próbléma, mert eddig nem igazán foglalkoztam vele. Betartom, amit az orvosom mond, de az életemet úgyan- úgy élem, én nem érek rá betegnek lenni és nem is érzem magam annak, csak hallottam egy-két dolgot, ami felkeltette az érdeklődésem. A választ pedig csak szakembertől fogadom el. Próbálok odafigyelni az étkezésemre és igyekszem minnél többet biciklizni. Arra kérem Önt, hogy számomra is érthetően elmagyarázza, mit jelent a fent említett diagnózis, valamint azt, hogy mit tehetek meg azért, hogy az állapotom javuljon, vagy legalább szinten maradjon. Válaszát és türelmét előre is köszönöm. Tisztelettel Reha Mihályné

        Dr. Bene Orsolya válasza a billentyű elégtelenség témában

        Kedves kérdező! Ezek a diagnózisok csak annyit mondanak, hogy a szívben található 4 szívbillentyűből 3 nem működik megfelelően, valamennyi vért visszaenged. Ennek azonban több fokozata van az enyhe-1. fokútól, a mi beavatkozást nem igényel, a 4. fokig. Az, hogy van-e szükség valamilyen életmódbeli korlátozásra, a súlyosságtól is függ, a szívultrahangos lelet több információval szolgálna. Az extraszisztolék szintén gyakori eltérések, legtöbbször jóindulatúak, máskor koszorúér-betegséghez, szívelégtelenséghez társulnak, a leletek ismerete nélkül nehéz ezekről is nyilatkozni. Ha be tudja másolni a szívUH-os és a Holter leletet, szívesen válaszolok pontosabban a kérdésére.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 16:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés