Vérnyomás.

Tisztelt Doktor(nő)! Az lenne a kérdésem, hogy mennyi a normálisnak mondható vérnyomás és ettől mennyi lehet az eltérés? Csak mert nekem a legmagasabb eddig mért vérnyomásom 110/70 volt, de az utóbbi időben ez volt a legmagasabb értéke a vérnyomásomnak és az utóbbi időben nagyon fáj a mellkasom, legfőképpen a szívtájékon és nyomásra eléggé érzékeny lett ezen a szív tájéki részen, Ön mit javasolna nekem erre? Egyébként ha több orvos is azt mondta, hogy nem képesek javítani az állapotomon, legfeljebb csak szinten tartani tudják a mostani 82%-os egészségügyi problémámat(rokkantságomat), akkor ez mit jelenthet, hogy kb.:mennyi ideig tudnak szinten tartani, hogy még tudjak járni? Elnézést, hogymost nem írom le a pontosdiagnozist, denincs a közelembea leletem, egyébként több mint 11 év után idén végre egy orvos elküldött gerinc röntgenre, ahol kiderült, hogy többszörös csigolya szakadás van a gerincemben+mind a két térdemben szintén 11 éve kopik a porc és az orvos azt mondta, hogy nem látja a röntgen felvételen, hogy a jobb térdemben van-e még egyáltalán porc+a jobb boka csontom kb.:másfél-2 éve ki van fordulva a helyéről:$.Elnézést a hosszú írásért. Tisztelettel.:Gallits Gábor Csaba.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza a porckopás témában

Tisztelt KÉrdező! A vérnyomása ha jól értem, inkább alacsonyabb, nem valószínű, hogy a mellkasi és egyéb ízületi panaszaival összefüggésben van. A csigolyarendellenesség inkább fejlődési zavar lehet, nem szerzett szakadás. 24 évesen nem kellene, hogy olyan nagyfokú porckopása legyen, de porcvédő kúraszerűen megpróbálható, pl. Proenzi 3.

Kérdés: 2011. július 24., 21:50; Megválaszolva: 2011. július 26., 15:13
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés