• Komoly szívbetegségről lehet szó?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az utóbbi 1 hónapban megjelent egy újfajta rendellenesség a szívemnél. Kicsit nehéz ezt leírni, de szerintem szívritmuszavar lehet. Enyhe nyomást érzek, nagyobb dobbanást, utána meg mintha nem is érezném, hogy ver a szívem. Mozgásommal nincs baj, nincs hirtelen fáradtság, se légszomj ilyenkor, továbbá szúró fájdalmam se volt. Korábban nem volt szívpanaszom. Kicsit stresszes életmódot élek, és nem is eszem rendesen mostanában, ezekre gyanakszom. Azonban nemrég szereztem munkát magamnak, aminek próbaidejét töltöm, és sajnos olyan beosztással jár, hogy nem tudok elmenni háziorvoshoz, főleg h tréning időszak van, vaklárma miatt meg nem szeretném kockáztatni ezt az állást. Mit tanácsolna nekem doktornő/doktor úr? Ez alapján lehet valamire gyanakodni?

        Dr. Veress Dóra válasza a EKG? szívritmuszavar témában

        Kedves Uram! Akármilyen nehéz is, de csak el kellene mennie a háziorvoshoz és csináltatni EKG vizsgálatot, vagy indokolt esetben egy 24 órás EKG-t, mert csak így derül ki, hogy pontosan mi az, amit érez, és hogy kell-e aggódnia miatta!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 22., 23:19; Megválaszolva: 2011. július 24., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: